Rendőrségi ellenőrzés

3 órája

Elképesztő szám a vasi utakról: ennyien buktak le pár nap alatt, hogy telefonoztak vezetés közben

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

- Mindig elmondjuk, hogy az ellenőrzéseink során mit "állítunk" fókuszba! A múlt héten a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon és egyéb vezetést zavaró körülmények ellenőrzésére figyeltünk jobban - kezdi bejegyzését a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Pár nap alatt közel ezer sofőrt ellenőriztek a rendőrök, melyből közel 200-an menet közben a kezükben tartották mobiljukat, 171-en nem használtak menet közben biztonsági övet - számolnak be az ellenőrzés részleteiről. 

- Sajnos nem túl jó statisztika és ez a bekövetkezett balesetek számán is meglátszik. Erről biztosan többet tudna mesélni annak a járműszerelvénynek a sofőrje, akinek a napokban az égő cigaretta parazsa az ülésére esett, ezért a járműszerelvény lehalad az útról és az oldalára dőlt. A sofőr megsérült, a járműszerelvényben elég nagy kár keletkezett és a rakomány megsemmisült. Ez egy parázs volt és szerencsére nem jött szembe senki - írják a bejegyzésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában