2020.08.26. 07:00
Népszerű volt a főzőverseny Körmenden
Nagy hagyománya van a Körmendi Napokhoz kapcsolódó gasztronómiai versenynek. Idén tizenkét csapat mérettette meg magát, rajta a klasszikus, májjal, lyoni hagymával és kakastaréjjal megbolondított tarját, vagyis, ahogy a felhívásban szerepelt, a tilalmasi kanászpecsenyét kellett elkészíteni.
A különdíjas Márkus család
Fotó: Jámbori Tamás
Az eseményen Bebes István, polgármester is fakanalat ragadott képviselőtársaival. A Gombásné Nardai Ibolya, hivatalvezető, Pappné Horváth Ildikó mestercukrász és Gombor László gasztronómiai szakember által alkotott zsűrinek nehéz dolga volt, végül az Avarok leszármazottjai-Szigony utcai Makkászok nevű csapatnak ítélte a Nagy Tilalmasi Kanászpecsenye Díjat. A rábahídvégi Márkusfalvi Tanya konyha pedig – élén Márkus Zoltánnal – különdíjat vehetett át.