fejlesztés

2021.03.29. 07:00

Több mint tíz település diákjait szolgálja a felsőcsatári iskola új sportpályája

Befejeződött a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola udvari sportpályájának felújítása. A beruházást a Magyar Kézilabda-szövetség támogatta mintegy 36 millió forinttal.

Tersztyánszky Krisztina

Szegleti Veronika igazgató mutatja a pályát

Fotó: Unger Tamás

Az udvari sportpálya már meglehetősen rossz állapotban volt, a labdafogó háló is hiányzott. Ezért az iskola és az önkormányzat közösen pályázott a szövetség tornaterem- és kültéri kézilabdapálya-­felújítási programjára. – Jó esélyekkel pályáztunk, hiszen kézilabdában a diákjaink évek óta szép eredményeket érnek el – tudtuk meg Szegleti Veronika igazgatótól. – Az osztályoknak hetente öt testnevelésórájuk van, ezenfelül négy sportköri foglalkozást is vezetünk. Mivel az iskolának nincs tornaterme, tavasztól őszig a testnevelés­órákat is az udvaron tartjuk. Valószínűleg az is mellettünk szólt, hogy az intézményünkbe több mint tíz környékbeli településről járnak diákok, a létszámunk évről évre növekszik.

Szegleti Veronika igazgató mutatja a pályát
Fotó: Unger Tamás

A két és fél hónapig tartó felújítás során a repedezett aszfaltburkolat rekortán borítást kapott, a vízelvezetést megoldották, új kapukat, kosárlabdapalánkokat telepítettek. A régi, erősen megrongálódott kerítést eltávolították, a helyére új oszlopokra szerelt labdafogó háló került. Meg­újult a távolugrógödör is.

A műszaki átadás már megtörtént, az ünnepélyes avatómérkőzést egyelőre el kellett halasztani. A jelenleg távoktatásban részesülő diákok azonban már alig várják, hogy visszatérve az iskolába végre birtokba vehessék a megújult sportpályát, amihez hasonló nincs a környéken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában