Eredmények

2024.09.17. 09:27

Vizet mertek csónakból, feltartóztatták a szabálytalankodó horgászt - Vasiak a halőrök szakmai versenyén

Szarvason rendezték meg a VII. Országos Halőri Szakmai Versenyt és Találkozót. Az eseményen a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) tagszervezetei által delegált 28 háromfős csapat mérte össze tudását különböző versenyszámokban.

Vaol.hu

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége csapatát Szabó Dániel, Pass Róbert és Karácsonyi Tamás képviselte a halőrök versenyén. A csapat vezetője Mesterházy József halgazdálkodási csoportvezető, kísérő: Puskás Norbert ügyvezető elnök volt. 

Vasi csapat a halőrök versenyén
Vasi csapat a halőrök versenyén

Az első nap szakmai előadásokkal és elméleti versenyekkel indult. Krauzer Ernő ezredes például „A rendészeti kommunikáció” címmel tartott előadást a halőröknek, amiben felhívta a figyelmet a szolgálat közbeni kommunikáció szabályaira és előírásaira. Szó volt továbbá a halőrök munkáját segítő távcsövekről, vadkamerákról, hőkamerákról és éjjellátókról, a szolgálati kishajók jelentőségéről és a vizek veszélyeiről is. 

A második napon három szakmai és két ügyességi versenyszámot rendeztek. Az egyik feladat a túlparton horgászó személy távcsövekkel és hőkamerával való megfigyelése, és az általa elkövetett szabálysértések felderítése volt, a rendészeti sorfeladat pedig egy szituációs gyakorlat volt, ahol a halőrpároknak az egyes stációknál egyre komolyabb helyzetekkel kellett megbirkózniuk. Az intézkedésnek ellenszegülő személyeket vissza kellett tartaniuk a rendőrség kiérkezéséig. A lépéseket itt is, mint minden feladatnál egy versenybíró értékelte.

A zárónapon erőnléti feladatok is vártak a halőrökre: volt, hogy 200 liter vizet kellett minél gyorsabban kimerni egy halőri csónakból, máskor 100-100 métert kellett futniuk a pároknak.

Összesítésben a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége végzett az első helyen, a második a Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetség lett, a dobogó harmadik fokára pedig a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége állhatott fel. A vasi csapat a 25. helyen zárt. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában