Egyházmegyei fejlesztés

19 órája

Látványos a Brenner-villa körüli munka! Hol tart a beruházás?

Jelenleg a bontási munkák zajlanak, de a remények szerint idén tető alá kerülhet az épület. Utánakérdeztünk, hogyan halad a Brenner-villa megmentése, amit a Szombathelyi Egyházmegye vállalt fel.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Mint arról többször beszámoltunk, a Szombathelyi Egyházmegye 100 millió forintért vásárolta meg az ikonikus épületet, március derekán választották ki a kivitelezőt, és a beruházás hamarosan elkezdődött. Mi a helyzet most a Brenner-villa felújításával? - utánakérdeztünk.

Brenner-villa
Látványos a munka a szombathelyi Brenner-villánál
Fotó: Unger Tamás

Brenner-villa felújítása: előbb bontási munkákat végeznek

Tegnap ottjártunkkor is komoly munkálatok zajlottak a KRESZ-parknál.

Már addig a fázisig eljutott a kivitelező, hogy az állékonyságot veszélyeztető állapotot felszámolták 

– mondta el kérdésünkre dr. Melega Miklós önkormányzati képviselő az egyházmegye műszaki szakembereitől kapott tájékoztatás alapján. – Azokat a részeket, amik omlásveszélyesek voltak, vagy meglazultak, maradéktalanul eltávolították. Jelenleg annak a vasbetonszerkezetnek a bontása zajlik, ami a rendszerváltás után került az épületbe. Erre azért van szükség, hogy az eredeti belmagasságot visszaállíthassák – tájékoztatott a képviselő. Ezzel párhuzamosan zajlik a tervezési folyamat, a kiviteli tervek engedélyeztetése több hónap is lehet. Az egyházmegyei főépítésszel folyamatosak az egyeztetések. Az engedélyek birtokában kezdődhetnek a falazási munkák. Továbbra is az a cél, hogy még az idén tető kerüljön a Brenner-villára - tudtuk meg.

Brenner-villa
A cél az, hogy még az idei évben tető alá kerüljön a Brenner-villa
Fotó: Unger Tamás

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában