Díszítés

2022.12.08. 14:52

A liget téli meséje - Rábapatyon megjelentek a manók és más csodák

Ahogyan az Rábapatyon már megszokott, ismét a szezonhoz illő díszbe öltözött a liget. Ezúttal az őszről már jól ismert tündér öltözött téli ruhába – szoknyája tövébe pedig téli mesevilág költözött.

Polgár Patrícia

A Mikulás és manói, rénszarvasok vigyázzák a téli ruhába öltöztetett tündért

Forrás: Fábián Mónika

Ahogyan Fábián Mónika, az alkotó fogalmaz, „elsőszülöttje” ősztündérként látta meg a napvilágot, majd szépen lassan, gondos munka árán átalakult téltündérré. Megsúgta: tavasszal újra alkalomhoz illő ruhát fog ölteni. A rábapatyi szezonális dekorációt rendszerint a Rábapatyért Közhasznú Egyesület szorgos tagjai készítik el, Mónika közéjük csatlakozott be az ősszel. Elmondta: baráti kapcsolatot ápol az egyesület tagjaival, akik tudják, hogy nagyon szeret kreatívkodni, keresi az önkifejezés lehetőségeit. 

A ligetben már nyolc éve váltanak évszakról évszakra új gúnyát az átutazók körében népszerű fotópontként szolgáló bálák – ezeknek az ideje azonban lejárt, a lelkes díszítők pedig Mónikához fordultak ötletért. Az ősztündért végül Mónika és párja alkották meg a ház körül található eszközökből – a vázban megtalálható többek között csirkeháló és kerítésláb, valamint régi redőnylécek is. Mónikáék nemrégiben téli ruhát aggattak a tündérre, a Rábapatyért Közhasznú Egyesület tagjai pedig téli mesevilágot álmodtak meg mellé: a mézeskalács házikó tövében a Mikulás és manói, rénszarvasok és girbegurba kis fenyők vigyázzák a szépséget, mellettük ínycsiklandó nyalókák és cukorpálcák édesítik meg az arra járók kedvét. A két öreg szalmabála, úgy tűnik, utoljára díszíti a ligetet. Idén még egyszer a Mikulás és a hóember bőrébe bújnak, mielőtt örökre nyugovóra térnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában