Megújulnak az utak

2024.02.03. 11:36

Nagy kaliberű, negyedmilliárdos útfejlesztés a vasi kisvárosban

Közel 250 milliós útfejlesztési projekt indul Vasváron. Az önkormányzat a Településfejlesztési operatív program keretében elnyert „Belterületi utak fejlesztése Vasváron I. ütem” című projekt nyitórendezvényét tartotta pénteken.

Csabai Bernadett

Forrás: Novák Roland

Az eseményt Tóth Balázs polgármester nyitotta meg, aki felidézte, mikor volt legutóbb hasonló volumenű útfejlesztés a városban: 2018-ban szintén állami segítséggel nyolc utca felújítását valósították meg mintegy 300 millió forintból. Hozzátette, a most elnyert pályázattal egy hasonló kaliberű munkára van lehetőségük. Közel két kilométernyi belterületi utat fognak felújítani. 

A projektből megújítandó utcák: Ragyogó utca, Alkotmány utca, Dózsa György utca, Hunyadi utca, Köztársaság tér, Vörösmarty utca, Áchim András utca, Kossuth utca, Pácsonyi utca és Góré utca bizonyos, belterületi szakaszai. Azt is megosztotta, hogy a rendelkezésre álló öszszegnek kevesebb mint a feléért vitte el a nyertes kivitelezőcég a felújítási projektet, így lehetőség lesz rögtön egy második ütemet is megvalósítani ugyanebből a forrásból, ennek a műszaki előkészítését már elkezdték. A megnyitón köszöntőt mondott V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő. 

Tóth Balázs polgármester, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Németh Lajos, a beruházás kivitelezője
Fotó: Novák Roland

– Meggyőződésem, hogy a legtöbb embert érinti az utak állapota. Fontos, hogy milyen minőségűek azok az utak, amelyek a közvetlen közelünkben vannak: az út, amin eljutunk az óvodába, az orvosi rendelőbe, ahol bekanyarodunk az otthonunkhoz. A negyedmilliárd magáért beszél: 250 millió utakra – nagyon jelentős egy ilyen kisváros életében. Ez minden vasvárinak gyarapodást jelent – fejtette ki, és a nap hírének nevezte, hogy az építőipar árainak alakulása miatt akár megduplázódhat a felújított utcák száma. A kivitelezést a helyi Németh Útépítő Kft. végzi. Németh Lajos ügyvezető elmondta: március elején az előkészítő munkák zajlanak majd, legkésőbb május elején kezdetét veszi az aszfaltozás. Előreláthatólag június közepén készülnek el az I. ütem megújult utcái.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában