Író-olvasó-rajzoló találkozó

2024.04.26. 08:00

Bosnyák Viktória és Dudás Győző együtt szórakoztatta a Reményik-iskola alsósait - fotók

A sirály a király?, Elek, merre keresselek?, Ezt nevezem! – csak néhány Bosnyák Viktória könyvei közül, amelyek minden bizonnyal ismerősek az alsó tagozatos gyerekek, szüleik és a pedagógusok számára. Játszva tanítanak, élvezetesek.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Az ifjúsági író, műfordító csütörtökön a Reményik Sándor Evangélikus Iskola és Művészeti Iskola alsós diákjainál járt író-olvasó-rajzoló találkozón. Elkísérte őt Dudás Győző illusztrátor is – 56 könyvéből 24 szereplőit ő rajzolta.

Az evangélikus templom kápolnájában először szépen és jó hangosan bemutatkozott egymásnak az írónő és a 170 gyermek. Mesével kezdték, országot választottak: ki-ki eldöntötte, hogy Extravagancia királynője, Elegancia alattvalója vagy Puritánia polgára, Karakán Karak elnök embere lesz-e. Nagy derültség kísérte a Bosnyák Viktória vezette állampolgári esküt, jutott szerep az udvari piktornak – Dudás Győzőnek – is, a szóvirágok után nagy szinonima-hadjárattal folytatódott a móka.

Az író lapunk kérdésére elmondta: nagyon örül, hogy újra Szombathelyen lehet. S hogy mi járatban volt itt? – Mindig ugyanazért megyek: hogy lelkesítsem a gyerekeket az olvasásra. Hiszen olvasás nélkül nincs szókincs, szókincs nélkül nincs siker. Az üzenetem az: gazdagodjunk! Jó szó a szókincs: kincs, amit ingyen megszerezhetünk. A könyvtár ingyen van a gyerekeknek. Szeretem lelkesíteni a pedagógusokat is, hiszen egyre nehezebb dolguk van. Azért is írok csak gyermekkönyveket, hogy az ő és a szülők kezébe is olyat adjak, amit a felnőtt is szerethet, és ami közben szórakoztat és tanít is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában