Kijáró

2024.04.30. 19:30

Harmadszor: aktív szünidő a BMKE programjaival

Harmadik alkalommal szervez „Nyári élménynapokat“ gyerekeknek a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. A július 3. és augusztus 30. közt tartó, 8 hetes programfolyam workshopokat, táborokat és egésznapos kirándulásokat foglal magába - írja a magyarok.orf.at.

Vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

A Nyári élménynapok egyik súlypontját a bejárós táborok adják. Július 3-5. között tenisz- és kalandtáborra várják a 6-14 éveseket Siget in der Wart/Őriszigetre. Délelőttönként tenisz edzések lesznek, délutánonként erdei túra, sportnap és közös főzés várja a gyerekeket.

Július 15-19. közt tart az immár hagyományos színjátszó tábor. A 7-16 éves gyerekek idén Ilyés Márton drámapedagógus és Bartek Péter Pál rajztanár vezetésével, közösen alkotnak meg egy színdarabot, amelynek ők játsszák a szerepeit, és amelyhez ők készítik el a díszleteket is - számolt be a magyarok.orf.at.

Nem maradhat el idén sem a zalakarosi nyári nyelvtábor. Július 22-28 közt Takó Balázs sportpedagógus és Pados Csilla gimnáziumi magyartanár gondoskodik a szabadidő aktív és hasznos eltöltéséről. Délelőttönként nyelvtanulás, délutánonként pedig a környék felfedezése és más kalandok várnak a résztvevőkre. Aki pedig a tanévkezdés előtt szeretne tanulni, azt Weiss Carmen várja augusztus 26-30. között Őriszigetben.

Műhelyfoglalkozások és kirándulások

Augusztus 5-9 között délelőttönként dobműhelyben próbálhatják ki magukat a 7 évnél idősebbek, miközben Kovacsics György vezetésével megtanulják a pop és rock zene alapritmusait. Augusztus 21-22-én pedig Vibók Ildi gyermekkönyvíró tart élményrajzolást az érdeklődőknek – egy újdonság az idei élménynapok sorozatában.

A programsorozat idén három egynapos kirándulással bővül: július 12-én a Bildein/beledi határélményparkba, július 31-én pedig a Lackenbach/lakompaki kastélyba és a közeli hajtánypályára vezet majd az út. Augusztus 13-án pedig Magyarországra a gyöngyösfalusi Holdfény Liget kalandparkba utazhatnak együtt a résztvevők. A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Felsőőrről buszt indít a kirándulásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában