Újra peregnek a képek a vásznon

2024.04.24. 14:09

Mutatjuk, milyen filmekkel nyit a körmendi mozi

Több mint tíz évnyi kihagyás után csütörtöktől újra peregnek a képek a körmendi mozi vásznán. A létesítmény és környéke 600 millió forintnyi uniós és további 515 millió forint kormányzati támogatásból újult meg.

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Igazi, 21. századi miliőt alakítottak ki a belvárosban, a moziépület közvetlen környezetében: a Szabadság téren zöldítettek és öntözőrendszert építettek, a Kölcsey utcát teljes hosszában megújították, és egyebek mellett parkolókat renováltak - sorolta Bebes István polgármester a nyitást megelőző napon tartott sajtótájékoztatón. Kiemelte: hosszú kihagyás után a körmendiek helyben juthatnak moziélményhez, ráadásul az épület egyben kulturális közösségi térként is működhet - körmendieket és nem körmendieket, civil szervezeteket is várnak. 

Izgalmas szakmai kihívás élettel megtölteni ezt a gyönyörű épületet - fogalmazott Horváth Zoltán, az üzemeltető AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. igazgatója. Szólt arról is, a moziterem alkalmas előadások, beszélgetések, egyéb kulturális programok megrendezésére is, az épületben pedig két olyan kisterem is helyet kapott, ahol közösségi események, felnőttképzések, mozgásos foglalkozások valósulhatnak meg. A tervek szerint ezek a funkciók is hamarosan megjelenhetnek, tovább színesítve Körmend kulturális kínálatát. 

A körmendi mozi 105 férőhellyel rendelkezik, alkalmas 3D-s filmek játszására is. Vetítések előreláthatólag csütörtöktől vasárnapig lesznek napi 2-3 alkalommal. 

Műsoron láthatóak a legfrissebb, aktuális mozgóképes alkotások, előnyben részesülnek a szórakoztató, valamint a családi és gyermek filmek, ugyanakkor bemutatásra kerülnek a hazai filmalkotások is. A moziba várják az iskolás, óvodás csoportokat külön vetítésekre, de tervek szerint ősztől filmklub is indul.  

A nyitóhéten az elmúlt időszak legnépszerűbb alkotásait tűzik vászonra: jön például a Kung Fu Panda, a Most vagy soha!, az Imádlak utálni és a Semmelweis.  

A mozi elindulásával új munkahelyek is létrejönnek a városban, de az AGORA együttműködik helyi vállalkozásokkal is, így a mozi büféjét, valamint a hozzá kapcsolódó kávézót egy ismert helyi családi vállalkozás működteti - nem csak vetítési időben. Azt remélik, a büfé a belváros új találkozási pontjaként működik majd.  

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában