Verseny

2024.05.30. 15:55

A cél a robotika népszerűsítése - fotók

Hatodik alkalommal rendezték meg a Szombathelyi Robotépítő és Programozó Csapatversenyt az Agora-MSH-ban, ahol ezúttal 20 csapat 49 tanulója mérettette meg magát a három versenyszámban.

Horváth Zoltán Szabolcs

Biczó Bence és Kondorossy Ákos

Fotó: Szendi Péter

A Természettudományi Kultúráért Egyesület és az AGORA Nonprofit Kft. közösen szervezte meg azt a versenyt, melyen a robotika iránt érdeklődő általános-, illetve középiskolás fiatalok vettek részt. A legtöbben Vas Vármegyéből érkeztek, de olyanok is akadtak, akik Sopronból, avagy Budapestről jöttek el a rendezvényre.

- Egyértelműen az a célunk, hogy minél több gyermeket fertőzzünk meg a robotika szeretetével. Három versenyszámban lehet vetélkedni: terepasztalban és kétféle labirintusban. Van, aki csak egy számban indul, de olyanok is bőven vannak, akik több területen mérettetik meg magukat. Fontos, hogy a robotokat Legóból a versenyzők építették és programozva vannak – fogalmazott Schubert József, a verseny főbírója. Hozzátette: ugyan a legjobbak díjazásban is részesülnek, de ennél sokkal lényegesebb az az élmény, amit a hatodik alkalommal megrendezett viadal nyújt a gyerekeknek. A sorrend végül a felhasznált idő és a feladat végrehajtásának hatékonyságából alakult ki, amit a szakértő zsűri pontozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában