Sikeres pályázat

2024.05.13. 13:44

A szakmaválasztást segítik – Kertészpalánták tehetséggondozó sorozat a KASzC Herman Ottó Technikumban

Sikeresen pályázott a Kisalföldi AszC Herman Ottó Technikum a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelőnél – a Nemzeti Tehetség Program keretében hoztak tető alá egy tehetséggondozó programot, amely általános és középiskolás gyerekek közös munkáját teszi lehetővé.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

Fotó: © Cseh Gábor

Március elején kezdődött és június végéig tart a több mint 60 órás, tanfolyam jellegű, heti rendszerességű program, amely pályaválasztás előtt álló általános iskolások számára ad lehetőséget kertészeti területek megismeréséhez. Segít elmélyíteni az érdeklődő gyerekek szakmai ismereteit, erősíti társas kapcsolataikat, önállóságukat, és összekapcsolja a különböző korosztályokat. Az Oladi Általános Iskola 6. évfolyamából 11-en, a Herman 12. évfolyamáról hatan csatlakoztak. A pályázat révén több mint 4,5 millió forint forrás áll rendelkezésre a megvalósításhoz.

– A program feléhez közeledünk, jártunk már kertészeti üzemben, szakmai versenyen, kiváló virágkötő mesterrel dolgoztak együtt a gyerekek, cserepeztünk az iskola üvegházban, anyák napi ajándékot készítettünk, megnéztük az iskola mikroszaporító laboratóriumát, ismerkedtünk internetes szakmai felületekkel. A legközelebbi foglalkozáson az egészséges táplálkozás, a játék, az aktív kikapcsolódás és önismeret lesz a téma – tudtuk meg Seres Györgyitől. A programkoordinátor elmondta még: a foglalkozások lebonyolításához több területről hívtak szakembereket. Együtt dolgoznak fejlesztő pedagógussal, védőnővel, tehetséggondozó mentor tanárral, virágkötő mesterrel és iskolájuk szakmai oktatóival.

– A 12. évfolyam tanulóira nagyban támaszkodunk, aktív résztvevői, támogatói a foglalkozásnak. Sőt a szülőket is szeretnénk egy közös programra invitálni. Az órákon készült alkotásokat a gyerekek hazavihetik, így a szülők is nyomon követhetik munkájukat. Zárásként egy tárgyiasult alkotást – virágdísz, virágtartó + növény-összeültetés – kell önállóan elkészíteniük a tanulóknak, akik nagyon aktívak, így ez nem nehézség, hanem kihívás lesz. Azoknak pedig, akik lemaradtak volna a programról, tábort szervezünk a nyárra, ami hasonló tematikára épül, és még több játékkal várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában