Miénk itt a tér!

2024.05.29. 18:16

Átadták az új kosárlabdapályát Szentgotthárdon - fotók

Az ünnepélyes eseményen Huszár Gábor polgármester avatta fel a pályát. Az új létesítmény lehetőséget teremt a sportkedvelőknek az aktív kikapcsolódásra és akár a versenysport-szintű edzések lebonyolítására.

Gombos Kálmán

Fotó: Szendi Péter

Huszár Gábor polgármester köszöntőjében megválaszolta a kérdést: „Miért pont itt vagyunk?”. A város 2010 óta nagy figyelmet fordít az egészség, a mozgás, a szabadidő tartalmas eltöltése és a sportturizmus irányába. Olyannyira, hogy a város éves költségvetésének másfél-két százalékát mindig erre a célra költik. Négy évvel ezelőtt adták át a közelben látható – immár városi tulajdonban lévő – multifunkciós városi sportcsarnokot, a tekepályát pedig felújították, többek között a Szuperligás tekések örömére. Kiváló minőségű füves és műfüves focipályák is vannak itt, amik még a háton túlról, Ausztriából is ide vonzanak edzőtáborozókat.

kosárlabda
Báder Márton, Huszár Gábor és V. Németh Zsolt
Fotó: Szendi Péter

Az új kosárpálya tulajdonképpen kettő: egymással szembefordított két fél pálya, ami így: egy. Köszönetet mondott a Szövetség elnökének, aki támogatta és segítette a város pályázatát, méghozzá az elsők között az országban. Dr. Gábor László és Tófeji Zsolt, valamint Légrádi Rita és Deme Klára, akik szintén nagyon sokat tettek és segítettek abban, hogy mindez megvalósulhasson. A város a területet alkalmassá tette a pálya megépítésére: ennek rendbetételére 14 millió forintot áldoztak – a beruházást pedig a Szövetség biztosította.

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az LGT együttest idézte: „Miénk itt a tér!”. Hasonlóságot talált a helyi kezdeményezés, illetve a dalszöveg között. Mert kell, fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahol mozogni, sportolni, találkozni lehet. Egy tér, ami egész életre meghatározó, emlékezetes, és maradandó élményeket nyújt. Az egészség, a küzdőszellem, a kitartás és a csapat-érzés mind-mind ebből táplálkozhat hosszú időn át. De van különbség is, hiszen az a hetvenes évekbeli tér minőségben és komfortban messze elmaradt ettől a mostanitól.

Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke saját gyerekkori őrségi emlékeire hivatkozva fejezte ki örömét, hogy itt lehet, ezen a csodálatos tájon, és kedves sportágát népszerűsítheti, oszthatja meg a környékbeliekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában