Szárnyalás

2024.05.12. 07:00

Parádés légi-showt láthattunk Besenyei Pétertől – Családi Repülőnap Szombathelyen - fotók

A repülés szerelmeseinek kedvezett a hétvége, színes családi nappal készült a Szombathelyi Repülőklub a Vas vármegyeieknek. A legtöbben Besenyei Péter, a világhírű műrepülő pilóta bemutatójára voltak kíváncsiak.

Fotó: Szendi Péter

Csak úgy hömpölygött a tömeg a Szombathelyi Repülőtéren szombaton délután. Már reggel 10 órától repülési élményekbe csöppenhettünk bele: sétarepülés több típussal, katonai toborzópont és bemutató, valamint különleges műrepülési lehetőségek is várták az érdeklődőket. A mini vidámparkkal és a póni lovaglással a gyerekeknek kedveskedtek a szervezők. 

Az igazi fénypontok azonban délután érkeztek: 15 órától Besenyei Péter műrepülő bemutatójától leesett mindenki álla, a Red Bull Air Race keresztapja úgy cikázott a járművel a levegőben fel és le, hogy az ember alig hitt a szemének – még néhány pillanatra meg is állt az ütő a résztvevőkben, amikor egy zuhanórepülést prezentált Besenyei. A landolás után vastaps fogadta a pilótát. 

Érdekesség, hogy egy "bátor" gólya a repülő körül cikázott a bemutató alatt, a madarat Besenyei elmondása szerint végig kerülgetnie kellett. A légi parádé 16 órakor folytatódott a szombathelyi közönség visszatérő nagy kedvencével, a háromszoros világbajnok vadászpilóta Vári Gyula bemutatójával.

 Besenyei Péter
 Besenyei Péter műrepülő bemutatójától leesett mindenki álla
Fotó: Szendi Péter

 

Besenyei Péter azonnal igent mondott a Szombathelyi Repülőklubnak

- A Szombathelyi Repülőklub harmadik éve szervezi meg a Családi Repülőnapot, kicsit szeretnénk megszólítani a helyi közösséget és népszerűsíteni ezt a sportot. Ha már egy ember elkezd érdeklődni vagy megszereti a repülést emiatt a rendezvény miatt, már megérte. Nagyon büszke vagyok a klubtagokra, mert társadalmi munkával és teljes odaadással csinálják ezt a rendezvényt. Vári Gyula, a vadászpilótánk már oszlopos tagja a rendezvénynek, viszont Besenyei Péter most jött először hozzánk. Azt tudni kell, hogy Vas vármegyei, így nagyon örült a felkérésnek, azonnal igent mondott a meghívásunkra - mondta el lapunknak Harsányi Zsolt, a Szombathelyi Repülőklub alelnöke.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában