Kiemelkedős helytállás

2024.05.09. 16:55

Elismerést vett át a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság elnöke

Horváth Gyuláné, a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság elnöke Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakett kitüntetést vehetett át a Magyar Tűzoltó Szövetség Országos Tűzoltónapján.

Polgár Patrícia

Forrás: Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság

A Magyar Tűzoltó Szövetség az Országos Tűzoltó Nap – Szent Flórián Nap – alkalmából a Lakiteleki Népfőiskola Kölcsey házában május 4-én, szombaton tartotta meg ünnepségét, amelyen elismeréseket is átadtak. Ebből az alkalomból vehette át Horváth Gyuláné, a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság elnöke a Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakettet – a kitüntetést az a személy kaphatja, aki a tűzvédelem érdekében huzamosabb időn át nyújtott kiemelkedő helytállást – olvasható a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldalán.

Arról is beszámoltak: az elismerést Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagyól, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökétől vehette át a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság elnöke.

A rendezvény megnyitóján Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a katasztrófavédelem állománya, az önkormányzati és létesítményi tűzoltók az önkéntesekkel együtt védik meg az embereket és értékeiket, hétköznapi hősöknek nevezve őket – írják a bejegyzésben."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában