Mutatjuk a végeredményt

2024.05.19. 11:00

Gyermeknapi horgászverseny volt a Rábasömjéni tavon

Hat felsős, nyolc alsós és hat ovis korú ifjonc indult a Rábapaty és Vidéke HE. gyermeknapi horgászversenyén a Rábasömjéni tavon.

Vaol.hu

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetégének beszámolójából kiderül: az időjárás kedvezett a verseny lebonyolításához. Szép napsütés és enyhe északias szél jellemezte az egész napot. Kizárólag úszós szerelékkel lehetett horgászni. Az ovis korcsoportnak csak a felét kellett teljesíteni a kiírt versenyidőnek (1,5 óra), de néhányuknál már így is lankadt a figyelem a verseny vége felé. A verseny kezdetét jelző dudaszó után nehezen jelentkeztek az első kapások és ez később sem nagyon változott, de azért senkinek nem maradt üresen a szákja.  

 

Volt a szerelék, ami fára, nádasba akadt, mint ahogy ez kezdő horgászoknál ”illik”. Verseny közben a szervezők frissítővel, jégkrémmel, csokival, almával próbálták a lanyhuló halfogási kedvet újból feléleszteni. Néhányan a segítők közül hasznos szakmai tanácsokkal látták el a kissé kedve szegett versenyzőket, aminek meg is lett a hatása.  

A szákokba a rengeteg naphal mellé szélhajtó küsz, bodorka, vörös szárnyú keszeg, ezüst kárász és szép számmal sügér került. Az idei nagy meglepetés egy csuka volt, ami a „tulajdonosának” dobogós helyezést ért. 

A végeredmény  

Alsós korcsoport : 

1. hely Kovács Benett 6000 g 

2. hely Mészáros Máté 720 g 

3.hely Eredics Mátyás 660 g 

Felsős korcsoport: 

1.hely Molnár Barnabás 400 g 

2.hely Smolczer Adrián 120 g 

3.hely Horváth Benett 80 g 

Ovis korcsoport:  

1.hely Dugovics Mia 1380 g 

2. hely Takács Leó 360 g 

3. hely Bihun Emília 140 g 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában