Idén már másodszor

2024.05.11. 14:08

Ismét bemutatkoztak a szombathelyi bölcsődék a Kámoni Arborétumban - fotók

Második alkalommal látogathattak ki a kisgyermekes családok a szombathelyi Bölcsödei Expora. Tavalyhoz hasonlóan idén is a Kámoni Arborétum adott otthont az eseménynek.

Csabai Bernadett

Körülbelül ötszázan vettek részt a második Bölcsödei Expon a Kámoni Arborétumban. Az időjárás kegyes volt a kicsikhez és szüleikhez, napsütésben telt a délelőtt. A Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője, Sebestyén Bianka elmondta, nagy az igény a szombathelyi családok részéről, hogy egy kötetlen, játékos, színes rendezvényen megismerkedjenek a bölcsik tevékenységével, a kisgyermeknevelőkkel, a szakmai programokkal. Szombathelyen 8 bölcsőde és két minibölcsőde várja a legkisebbeket, mindegyikükkel találkozhattunk az expón, lehetőség nyílt a személyes kapcsolatok kialakítására az intézmények vezetőivel és kisgyermeknevelőivel.

- A bölcsődék tevékenysége alapvetően négy területre osztható: a legfontosabb, hogy mi nem csak a gyerekekkel, hanem az egész családdal foglalkozunk, a család erősségeire építünk. Nagyon nyitott intézmény vagyunk, rendszeresen tartunk hasonló programokat, igyekszünk bevonni a szülőket is a tevékenységeinkbe.

A másik, amit fontosnak tartunk az egészséges életmódra nevelés. Főzőkonyhával is felszerelt a szombathelyi bölcsődék, nagy hangsúlyt fektetünk a kicsik megfelelő táplálkozására és a kultúrhigiénés nevelésre is. Harmadik pillérünk az érzelmi nevelés, az apróságok megtanulhatják a társas kapcsolatokon keresztül az empátiát, a toleranciát, a játékok megosztását, a társas élet működését, ez pedig nagy segítségünkre lesz a későbbiekben. Végül pedig a minél több tapasztalat szerzéséhez, a világ megismeréséhez és felfedezéséhez is hozzájárulnak a bölcsis élmények a kicsik számára. - fogalmazott Sebestyén Bianka főszervező.

A rendezvényen bemutatkoztak a bölcsődékben folyó különböző tevékenységek, mint például a TSMT torna és a ringató foglalkozások, valamint számos előadás is szólította meg a kisgyermekes szülőket. Lehetőség volt részt venni nevelési és szobatisztasági tanácsadásokon, ahol a szakemberek válaszoltak a kérdésekre, és segítséget nyújtottak a mindennapi kihívások megoldásához. Emellett gyerekkönyveket és játékokat is lehetett vásárolni a kicsik számára. Az ugrálóvár és a különböző kézműves és játékos foglalkozások szórakoztatták a gyermekeket, miközben a szülők kötetlenül beszélgethettek a bölcsődei szakemberekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában