Átadó

2024.05.27. 18:03

Még hatékonyabban tanulhatnak – A Jurisich Miklós Gimnáziumba 148 notebook érkezett a nyári szünet előtt - fotók

Folytatódik a 2022 tavaszán megkezdett tanulói notebook-kiosztási program. Vasba 5142, a sárvári tankerületbe 1212, ezen belül Kőszegre 383, a Jurisich Miklós Gimnáziumba összesen 148 notebook érkezik a nyári szünet előtt – a gimnáziumi átadón jártunk.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

A kormányzat még 2022-ben döntött arról, hogy a teljes magyar köznevelést digitalizálni szeretné. Ennek legfontosabb eszköze az oktatásban részt vevők digitális eszközökkel, notebookokkal való felszerelése. Két éve 120 ezer digitális eszközt szereztek be, tavaly 140 ezer notebookot osztottak ki térítésmentesen, az idén pedig mintegy 200 ezer notebook kerül az általános és középiskolákba szerte az országban. Egy RRF (digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára) projektben, EU-s és hazai költségvetési forrásból szerzik be az eszközöket. Ezúttal 5., 6. és 9. évfolyamos diákok és köznevelési intézmények kaptak, kapnak hordozható számítógépeket. Az oktatási célú, személyes használatú eszközöket a diákoknak a szülők, gondviselők igényelhették – a laptopok nem válnak a diákok tulajdonává – technikai részletekkel is szolgált a Jurisich-ban Keszei Balázs igazgató, és bemutatta a szettek tartalmát: a laptopot, a hozzá tartozó táskát és az egeret.

Básthy Béla polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét arról számolhatnak be, hogy a kőszegi iskolákba járó diákok tanulási körülményeit javítani tudják. Mint mondta, abban bízik, hogy a gimnázium tovább erősíti a vasi és országos oktatási palettán elfoglalt kiemelkedő helyét azzal, hogy a diákok ilyen eszközökkel dolgozhatnak.

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója visszatekintéssel kezdte: intézményeikbe az elmúlt több mint tíz évben asztali számítógépek, tanári laptopok, okostáblák, interaktív panelek, projektorok és több hullámban tanulói notebookok is érkeztek, korosztályosan felfelé építkezve. Most 5., 6. és 9. évfolyamos diákok és köznevelési intézmények kapnak tankerületi szinten 1212 darabot, és folytatódik a program: 2024 őszén az akkori 5. és 9. évfolyamon tanulókat célozza az eszközkiosztás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában