Sikerélményhez juthatott bárki

2024.05.30. 19:00

Nyugdíjas sportnap Szombathelyen: nyolc egyesület és klub tagjai neveztek - sok-sok fotóval

Szép napsütéses időben a Sportliget pályáin mozgással töltötte a csütörtök délelőttöt mintegy nyolcvan nyugdíjas korú a hagyományos sportnapon.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

Vas Vármegye és SZMJV Nyugdíjas Szövetsége hirdette meg a minden évben népszerű sportnapot; a szervezést, lebonyolítást pedig az Aranykorúak Sport Egyesülete vállalta. Utóbbi szervezet elnöke, Dobosné Tarlacz Zsuzsanna elmondta, a rendezvénnyel évek óta az a céljuk, hogy kimozdítsák otthonról az idős embereket, találkozni tudjanak és hasznosan töltsék a szabadidejüket. 

A főként ügyességi feladatokat az idén is úgy állították össze, hogy ne igényeljenek feltétlenül kiváló fizikumot. Volt köztük volt kosárlabdapalánkra dobás, darts, egy másik helyszínen teniszütővel kellett a labdát egy focikapuhoz rögzített karikába pattintani. Hamar kiderült, hogy nem is olyan könnyű egy fonott kosárba célozni és a labdát golfütővel egy kis kapuba bejuttatni. Sikerélményhez juthatott a pályákon bárki, aki végigjárta az állomásokat – volt, aki 88 évesen vállalkozott a pálya teljesítésére. 

Összesen nyolc csapatból neveztek résztvevők a versenyre, összpontosítottak, amikor kellett, szemmel láthatóan élvezték, hogy szurkolhatnak egymásnak, és nevetni is tudtak, ha egy-egy labda vagy a darts célt tévesztett. Tavaly versenyszám volt, az idén a nyilazást szabadon választható pluszállomásként iktatták be a szervezők. Az Aranykorúak tagjai szorgalmasan jegyzetelték az eredményeket az egyes állomásokon. Az összesítés után kihirdették az első három helyezettet külön a férfiak és a nők között. S bár érmeket és okleveleket osztottak, abban mindenki megegyezett: a játék és a csapatépítés volt a lényeg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában