Választás 2024

2024.05.07. 13:09

Plakátbotrány: vizsgálat nélkül elutasították Illés Károly beadványát (Frissítve!)

Feltűnően hasonlítanak a baloldali jelölő szervezet választási plakátjai és a szombathelyi önkormányzathoz tartozó gazdasági társaságok hirdetései - emiatt fordult a választási bizottsághoz Illés Károly.

Vaol.hu

A középületek és a fák sziluettje, sorrendje, távolsága is ugyanaz

Fotó: VN

A szombathelyi identitást erősítő kampányban valódi tájékoztatás helyett az egész város területén óriásplakátok, citylight-ok, felmatricázott buszok, buszmegállóreklámok, szupermarketekben reklámok hirdetik, hogy „Mindenki Szombathelyi!”. A hirdetések megrendelője Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságok és intézménye: az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., a SZOVA Nonprofit Zrt. és Szombathely Városi Vásárcsarnok - mutatott rá a hétfői sajtótájékoztatón Illés Károly frakcióvezető, aki emiatt kifogást nyújtott be a helyi választási bizottsághoz. 

A bizottság hétfői ülésén hozott határozatával érdemi vizsgálat nélkül utasította el a beadványt - tudtuk meg a város honlapjára felkerült dokumentumból. A határozatot a bizottság tagjai öt igen és egy nem szavazattal hagyták jóvá.

Az indokolásból kiolvasható:  a kifogást úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb a sérelmezett jogszabálysértés elkövetésétől számított harmadik napon megérkezzen a választási bizottsághoz. A választási bizottság tagjainak többsége úgy ítélte meg: a kifogás benyújtása késve érkezett, ezért érdemi vizsgálat nélkül elutasították. Fellebbezésre van lehetőség. 

Várhatóan csütörtökön az Agora Savaria NKft. felügyelőbizottsági ülésén is téma lesz a plakátügy. 

Frissítve!

Nem fogadom el a Helyi Választási Bizottság döntését, amellyel formális okokra hivatkozva elutasította a tegnap beadott kifogásomat

- osztotta meg Facebook-oldalán Illés Károly frakcióvezető kedd délután. Úgy folytatta: "Fenntartom az álláspontomat: igenis megtéveszti a választópolgárokat a közpénzen folytatott, a szombathelyieknek kb. 100 millió forintjába kerülő városi identitáserősítő kampány, valamint az Éljen Szombathely! Egyesület választási plakátjainak 'hasonlósága'. Fellebeztem a döntés ellen" - közölte a Fidesz szombathelyi elnöke. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában