Vas Népe körkép

2024.05.31. 07:00

Strandolhatnak a gyerekek, ha kitör az iskolai nyári szünet - Nyitnak a Vas vármegyei fürdők

Nyitnak, nyitásra készülnek a Vas vármegyei fürdők, a külső létesítmények beüzemelésében már csak az utolsó simítások zajlanak, és indulhat a szezon. Egyes fürdők vagy fürdőn belüli medencék nyitása az iskolai nyári szünethez igazodik: június közepén startolnak.

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Szombathelyen a Termálfürdő nyitását idén is az iskolai nyári szünet kezdéséhez igazítja a VASIVÍZ ZRt., így idén június 22., szombatra tervezi. Amennyiben a nyitás dátuma és az elérhető szolgáltatások köre véglegessé válik, arról társaságunk haladéktalanul tájékoztatja kedves vendégeit a VASIVÍZ ZRt. és a Fedett uszoda közösségi felületein, írták megkeresésünkre. A szombathelyi Tófürdő a 2024-es szezonban június 22-én, szombaton nyitja meg kapuit, és egészen szeptember 1-ig nyitva tart naponta 9-től 20 óráig, a pénztár 19 óráig lesz nyitva.

20240528_tofurdonyitas_ut (1)
A szombathelyi Tófürdő június 22-én, szombaton nyit
Fotó: Unger Tamás

Bükfürdőn húsvét óta nyitva a félig fedett gyógyvizes strandmedence, pünkösdkor kezdődött a „nyár első fele”, hiszen azóta nyitva a nyári bejárat, hogy kényelmesebb legyen a fürdőbe jutás. Ugyancsak a májusi hosszú hétvége óta folyamatosan nyitva a Négy évszak medence mind a négy (két gyógyvizes és két sima vízzel töltött) medencetere, a gyógyvizes Szív medence, a kis úszómedence, a legkisebbeknek a Maci pancsoló. A strandterületen a következő nyitási etap az iskolai nyári szünet kezdetén lesz: a kültéri csúszdák, a nagy úszómedence, és az Acapulco medence is akkor lesz használható. A strandszezonra a medence-karbantartások elvégzése mellett mosdófelújításokkal készült a büki gyógyfürdő. A fürdő a belépők árát idén nem emeli.

Szentgotthárdon a mediterrán hangulatú, zöld növényekkel dúsan gazdagított fürdőben mozgalmas az élet. A benti medencék mind működnek, és a kinti, nyolcas alakú fele is üzemel, május 15. óta. A másik fele június 7-én, két héttel az iskolák tanévzárója előtt szintén használható lesz, akárcsak az úszómedence. A külső létesítményeknél már csak az utolsó simítások zajlanak, és indulhat a szezon. Az idei nyár sokak számára a sportról szól majd, és ezt itt is figyelembe veszik a vendégek minél teljesebb körű kiszolgálásának érdekében. Nagyméretű tévé-készülékeket helyeznek ki, melyeken nyomon követhetik az olimpia, illetve a foci-EB eseményeit, és szurkolhatnak a magyar sportolóknak, csapatoknak. Programokat, játékos versenyeket, strandröplabdát is szerveznek a sport jegyében.

A szentgotthárdi fürdőn a kültéri létesítményeknél az utolsó simítások zajlanak, aztán indulhat a szezon
Fotó: Szendi Péter

Sárváron a fürdő strandmedencéjét a versenycsúszdával, a dézsás medencét, valamint a sárkányvárat május 31-én, pénteken nyitják meg a vendégek számára. A strandon található óriáscsúszdákat és a hullámmedencét pedig június közepén tervezik megnyitni - tudtuk meg Haller Ferenctől, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. Marketing vezetőjétől, aki azt is megosztotta lapunkkal: több újdonsággal is várják a hozzájuk érkező vendégeket, többek között a fürdő által üzemeltetett Bubble Beach Barral, új prémium bérelhető napozó ágyakkal, megújult játszóházzal és játszókerttel, egy új játékteremmel, csúszda fotórendszerrel, valamint a fürdőhöz tartozó kempingben felújított apartmanokkal. - Alapvetően családi élményfürdőként definiáljuk magunkat és szeretnénk mi is hozzájárulni a családok felhőtlen kikapcsolódásához, így a családi fürdőbelépőket biztos, hogy nem fogjuk emelni, a szezonban sem - tette hozzá a marketing vezető.

Vasváron a Szentkút Fürdő tervezett nyitása május 31. 10 óra. A megszokott kiváló vízminőséggel, kissé megújulva várják látogatóikat. Páratlan természeti környezetben, a város legszebb környékén termálmedence, úszómedence és gyermekpancsoló biztosítja a fürdőzés örömét. A helyi iskolás gyerekeknek a jövő héttől, június 3-tól ingyenes úszásoktatás is lesz.

A vasvári fürdőn is zajlik a medencék tisztítása, karbantartása. Tóth BAlázs polgármester is kilátogatott
Fotó: Szendi Péter

Celldömölkön a Vulkán Gyógy-és Élményfürdőben június 15-én tervezik a nyári nyitást - tudatta lapunkkal Lóránt Gábor igazgató. A szezonban szabadtéri gyerek csúszdamedence, kisgyermek-pancsoló és egy 560 m2 vízfelületű élménymedence buzgárokkal, szökőkutakkal, örvénnyel és hidromasszázs elemekkel várja a vendégeket.  

Mesteriben - ha az időjárás nem szól közbe - jövő hétvégén nyit a kültéri strandmedence és a gyerekpancsoló. Patyi Gábor fürdővezetőtől megtudtuk azt is: a végéhez közelednek a fürdő melletti apartmanházak építési munkálatai, a tervek szerint már idén nyáron birtokba vehetik őket a látogatók. 

Borgátán április 15-én nyitott a fürdő, május 18. óta pedig már a meghosszabbított nyitva tartással fogadja a vendégeket, reggel 9 órától 18 óráig. Az úszómedence június 1-től vehető igénybe, a pancsoló pedig majd az idő és az igények szerint. Az üzemeltető Borgátafürdő NKft. az idei évtől már az Önkormányzat tulajdonában van. Belépődíjak tekintetében nincs idén változás, maradtak a tavalyi árak. Történtek fejlesztések is: új automata vegyszeradagoló rendszer működik, és korszerűsítették a villamos hálózatot is. Új játszóteret és egy homokos plázst alakítottak ki, valamint és bambusz napernyőket is felállítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában