Fél évszázad

2024.05.17. 19:25

Szűcsapó Óvoda 50 - így ünnepelte félévszázados születésnapját az intézmény

Éppen 50 esztendeje nyitotta meg kapuit a Szűrcsapó Óvoda. Jelenlegi és egykori óvodavezetők és óvodások gyűltek össze a jubileum alkalmából az intézmény zöldben pompázó udvarán.

Vaol.hu

Nem véletlen a sok árnyékot adó fa, a zöldben pompázó magaságyások, virágládák: a környezeti nevelés már fél évszázada központi helyet kap a Szűrcsapó Óvoda nevelési programjában.  

Az óvoda egy életre meghatározza, hogy milyen emberek leszünk. Az biztos, hogy a Szűrcsapó Óvodában a gyermekek többet kapnak a puszta felügyeletnél- mondta köszöntőjében Nemény András polgármester, aki a jubileum alkalmából oklevelet adott át Joó Lajosné óvodavezetőnek. 

Rendszerek, rendeletek, törvények jöttek-mentek az elmúlt öt évtizedben, de ami nem változott az a gyermekek feltétel nélküli szeretete és az óvónők tenniakarása - fogalmazott Joó Lajosné, majd szólt arról is: haladva a korral – a környezeti nevelés jegyében - többek között új madárodukkal, madártanösvénnyel, magaságyásokkal gazdagodott az intézmény. 

Az ünnepséget a gyermekek vidám műsora tette teljessé.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában