Népszerűsítés

2024.05.15. 14:00

Tájfutó verseny kisiskolásoknak a szombathelyi Ezredévi Parkban - fotók

Minden a tájfutásról szólt szerdán délelőtt az Ezredévi Parkban, ugyanis a sportág világhetének alkalmából a Szélrózsa Alapítvány és a Haladás Tájfutó Szakosztálya gyerekeknek mutatta be ezt az érdekes sportot.

Csabai Bernadett

Forrás: Unger Tamás

A cél a tájfutás megismertetése és népszerűsítése az iskolások körében, ezért szerveztük a rendezvényt – tudtuk meg Dr. Kiss-Geosits Beatrixtól, a Szombathelyi Haladás VSE tájfutó szakosztályának vezetőjétől. Azt is hozzátette, több mint 150 harmadik és ötödik osztály közötti kisdiák érkezett a rendhagyó testnevelés órára, főként a Brenner János és a Reményik Sándor általános iskolák tanulói. 

- A gyerekek megismerkedhettek a tájfutás minden aspektusával, a térképekkel, a tájfutó bójával, az elektronikus pontérintési rendszerrel - mivel egy abszolút digitalizált és modern sport a miénk - és ezeket mind ki is próbálhatják. Különböző tájékozódási feladatokon keresztül próbára tehették logikai és fizikai képességeiket, megmutattuk a tájfutás időmérési technikáit és átélhették a verseny izgalmát - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában