Köszöntés

2024.05.20. 16:25

Terus néni 101: a munka szeretetére nevelt - fotók

Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Németh Krisztián a kormánypárt képviselőjelöltje 101. születésnapja alkalmából köszöntötte a 101 éves Simonits Ferencnét. Terus néni korához képest jó egészségnek örvend, mai napig szívesen hallgat zenét.

Cseh-Egyed Bernadett

Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Németh Krisztián a kormánypárt képviselőjelöltje 101. születésnapja alkalmából köszöntötte a 101 éves Simonits Ferencnét.

Fotó: © Cseh Gábor

Terus néni 1923 néjus 20-án, pünkösdkor született Vassurányban, a család első gyermekeként. Itt nevelkedett fel és járt elemi iskolába. Varrónő szeretett volna lenni, de álma nem teljesült. A falu kertészetében kezdett dolgozni, mellette színjátszócsoportban szerepelt és énekelt. Amikor 1942-ben férjhez ment Simonits Ferenc cipészhez, Szombathelyre költözött. Három gyermekük született, háztartásbeliként ellátta a családot és a férje által készített lábbeliket árulta a piacon. Nagy szeretettel segített a nyolc unokája ellátásában is, mindig a család összetartója volt. 

Nagyon szerette és szereti a növényeket, kertje mindig szép volt, tele dísznövényekkel. Idős korában vált hobbijává a hímzés: a maga által készített terítőket szívesen adta ajándékba. 

Bár rendszeres orvosi ellátásra szorul, korához képest a mai napig jó egészségnek örvend. A 101. születésnapját a kertben megterített asztal mellett ünnepelte pünkösdhétfőn. Egyébként a zenehallgatás, újságolvasás tölti ki mindennapjait, és nagy szeretettel várja unokáit, dédunokáit. 

Mottója: sokat kell dolgozni, jó családban élni - ahogy meg van írva, ahogy Isten akarja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában