Falunap

2024.05.18. 19:44

Vasútmodellkiállítás, retró csoki, koncert – a nosztalgia jegyében rendezett falunapot Rum

Rum volt a végállomása az 50 éve megszűnt vasútvonalnak. A jubileum alkalmából rendezett megemlékezéshez kapcsolódóan falunapot is tartottak szombaton.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Az önkormányzat beruházásban megújult, és a jövőben közösségi térként működik majd az egykori fűtőház épülete Rumban. A helyiségben fotókiállítás is nyílt: az 50 éve megszűnt Szombathely-Rum vasútvonal valamennyi állomása visszaköszön egy-egy nagyméretű fotón. 

A Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület már pénteken kitelepült a helyszínre a helyi óvodások és iskolások legnagyobb örömére. Nacsa Zoltán egyesületi elnök érdeklődésünkre elmondta: igazán örömteli számukra, hogy ilyen patináns környezetben állíthatták fel a terepasztalt. A hosszútávú terveik között pedig mindenképpen ott van a Szombathely-Rum vasútvonal lemodellezése. 

Az alkalomra képeslap és hűtőmágnes készült, és többek között nosztalgia utasellátó csokoládét is kínáltak.  

Nincsen falunap közös főzés nélkül: még e sem futott a nosztalgia dottó-járat, a bográcsban már készültek a finom falatok. A hangulatot Kovácsovics Fruzsina és a Soulwave zenakar koncertje tette teljessé. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában