Közmeghallgatás

2024.05.01. 13:36

Versenypálya a Kassai utca? Mi lesz a kastélyparkkal? Közmeghallgatáson kérdezhettek a vépiek - fotók

Negyvenkét dián számolt be a városvezető a költségvetésről – kiadásokról, bevételekről –, Vép igazgatási, szociális ügyeiről, intézményei működéséről, a tavalyi rendezvényekről. Utána az idei tervekről beszélt – egyebek mellett a projektről, ami nyolc belterületi utcában célozza a csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítését. Majd összefoglalta az elmúlt öt év főbb beruházásait.

Tóth Katalin

A közmeghallgatást a művelődési ház nagytermében tartották

Forrás: Szendi Péter

Egy Kassai utcai lakó azt vetette fel: miután jó minőségben elkészült az út burkolata, sokan úgy közlekednek rajta, mintha versenypálya lenne. Azt javasolta, legyen fix telepítésű traffibox az utca közepén. Miért nem látogatható az Erdődy-kastély parkja és kinek a feladata lenne a Porpác felé vezető út járhatóbbá tétele? – ezt is megkérdezte. Kovács Péter úgy felelt: felkeresi a Magyar Közutat, hogy javasoljanak műszaki megoldást, amellyel az utcában a gyorshajtás mérsékelhető. Az Erdődy-kastély állami tulajdonban van, kezelője a középiskola. Az épület kívül-belül balesetveszélyes, parkjában sok fa bedőlt, köztük életveszélyesek is vannak. Központi döntés kell(ene) a város örökségének rendbetételéhez, ami visszafordítaná a jelenlegi állapotot. A Porpác felé vezető út a temetőtől az erdőn keresztül az erdészethez tartozik. A polgármester megjegyezte: abban bízik, hogy amikor elkészül a kerékpárút Porpácig, az közlekedésre alkalmasabbá teszi majd a teljes szakaszt. 

Szalai Lajos, a polgárőrség vezetője elsőként az áprilisi vármegyei közgyűlésen kapott kitüntetéseikre hívta fel a figyelmet: Takács Péter és Süléné Bánfalvi Eszter munkáját is elismerték. Majd felhívta a figyelmet: tűrhetetlen a Vasút utca végén, a patakparton a hulladék mennyisége. Kovács Péter megköszönte a polgárőrök tevékenységét, és ígéretet tett, hogy szemrevételezik a területen az állapotokat. A nyílt téri zöldhulladék-égetés témája is újra előkerült – ebben a kérdésben nem változtat álláspontján az önkormányzat: Vépen továbbra is tilos ez a tevékenység – az ezt rögzítő EU-irányelvre Pados Róbert képviselő emlékeztetett. 

A vépi vasútállomáson nem működik az illemhely – jegyezte meg az egyik felszólaló. A GYSEV-et szólítják meg a témában, ígérte Kovács Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában