Kapcsolatok

2024.06.03. 10:23

A csepregi kórus Pakrácban lépett fel

A Pakráci Magyar Napokon a Csepregi Vegyeskar Egyesület is fellépett. Műsorukat a nemzeti összetartozás jegyében állították össze.

Horváth László

Forrás: Dienes Béla

– Csupaszív emberekkel találkoztunk, az első pillanatban barátok lettünk – mesélte Kancsó Zoltánné, Ibolya a Csepregi Vegyeskar Egyesület vezetője. – A Pakráci Magyar Napokra kaptunk meghívást, ahol rajtunk, csepregieken kívül voltak cseh, ausztriai és horvát vendégek is. A színpadon négy műsorszámot adtunk elő. Szerettük volna bemutatni az összmagyarságot, dalban is erősítettük a nemzeti összetartozást. Az előadást ennek megfelelően állítottuk össze. 

A kórust elkísérte Krály Mária, a csepregi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke, a kapcsolat elindítója. Jutott idő felfedezni a települést, a templomot, barátkozni a helyiekkel. A kint tartózkodáskor végig segítségükre volt Tóth Rebeka. Csepreg és a horvátországi Pakrác tavaly óta testvértelepülés. 

– A vegyeskar meghívása jelzi: egyesületi szinten is működik a kapcsolat – mondta Horváth Zoltán polgármester. – Bízom benne, a jövőben további közös programokat tudunk megvalósítani egyesületi, civil szervezeti szinten is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában