Helyi kultúra

2024.06.27. 17:00

Őrségi Vásár: ezekkel a programokkal várnak a hétvégén

Közel fél évszázados hagyománynak örvend az Őrségi nagyrendezvények sorában az Őrségi Vásárt, amit pénteken, szombaton és vasárnap tartanak meg Őriszentpéter központjában.

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

Június 28-án, pénteken a vásárhoz kapcsolódóan több kiállítás és kulturális program is megvalósul a környező településeken: 16.30-tól Kapornakon néptánc találkozót tartanak, 17 órakor Felsőjánosfán Pintér Gyula Erkel-díjas zeneszerző, „ŐRSÉGI KÉPEK” című művének előadása és festményeinek

kiállítása nyílik meg Felsőjánosfán, a Kultúrházban. Őrimagyarósdon 19 órától Az Őrség kemencéje várja a látogatókat a Szeparé Őrségi Művészeti Szalonban.

Szombaton 8 órától 25. Őrség – Gorickó gyalogtúrák 12 és 25 km-es távon. Indulás és a cél helyszíne: Szalafő, Olcsai – Kiss Zoltán Faluház. 8.30-tól térzene Őriszentpéter központjában Csepreg Város Fúvószenekarával és mazsorett csoportjával. 9 órakor megkezdődik a kirakodóvásár és termelői piac, ami egészen vasárnap estig várja a nézelődőket. 9 órakor megtartják a XLII. Őrségi Vásár ünnepélyes megnyitóját Őriszentpéter központjában az őrségi települések polgármesterei és Vámos Zoltán, Vas vármegye főispánja részvételével. A megnyitót követően menetzene a kézművesek utcájában a Művelődési Házig. 9.30-tól a Szikszay Edit Művelődési Ház nagytermében két kiállítás nyílik: „Féltve őrzött kincseink, mesélő emlékeink”, valamint Gömbös Dániel természetfotó kiállítása. 11 órától gyermekkoncert a Kalimpa Színház és Zenekar előadásában a művelődési ház udvarán. 12 órakor Szórakoztató térzene Csepreg Város Fúvószenekarával. 13.30-kor Pyroduett - romantikus dallamok Papp Piroska és Virág Kristóf előadásában. 14.30-kor Lábas Pajtások, az Őrség Néptáncegyüttesének műsora. 15 órakor Peltzer Géza harmonikaművész előadása. 16 órakor Fanatic Jump Kids bemutató. 16.30 -kor Török Ádám Stand-up műsora. 17.30-kor Kugler zenekar. 20 órakor Magashegyi Underground zenekar élőkoncertje.

Vasárnap 10 órakor szabadtéri zenés Istentiszteletet tartanak. 11.30-kor Brandnyúl ad gyermekkoncertet. 13 órakor Tóth Ede: A falu rossza – népszínmű a Körmendi Kastélyszínház Társulat és a Béri Balogh Táncegyüttes előadásában. 15 órako Gasztonyi Dalkör. 15.30-kor White Tiger Akrobatikus Rock and Roll táncklub műsora. 16 órakor Sláger Tibó. 18 órakor Ocho Macho zenekar vásárzáró élőkoncertje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában