Fejlődés

2024.06.26. 08:16

Épülhet az új bölcsőde Bükön - Közben a rendőrőrs látványtervei is elkészültek

Örömteli hírről számolt be dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Aláírták a bölcsőde megépítésére a kivitelezővel a szerződést. A másik, ugyancsak új közintézmény, a rendőrőrs látványtervei is megvannak.

Horváth László

- A hét elején megérkezett az Irányító Hatóságtól a hozzájárulás, ezzel szabad lett az út a bölcsőde megépítése előtt – mondta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. – A kivitelezővel a lehető leghamarabb aláírtuk a szerződést, a munkaterület átadására tizenöt nap van. A bölcsőde megépítésére 250 nap áll rendelkezésre. Bízunk benne, jövő tavasszal már gyerekzsivajjal tölti be a négy csoportot

bölcsőde
Épülhet a bölcsőde - Ilyen lesz az új rendőrőrs Bükön 
Forrás: Bük önkormányzata

Bükön, a 600 millió forintból létrejövő bölcsőde épületével szemben lévő óvodában éppen tíz évvel ezelőtt alakították ki az első bölcsődei csoportot. A férőhelyek hamar elfogytak, indokolt volt az új intézmény megépítése. 

Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője kiemelte, a bölcsőde tervezett építése azt jelzi, beértek azok a fejlesztések, amelyek azt a célt szolgálták, hogy minél több fiatal válassza családalapítási helyszínének a várost. Minden helyi fejlesztés végső célja ugyanis az, hogy olyan várost, egy olyan Büköt építsünk, amely otthont jelent, megtart az identitásban és különböző szolgáltatásokkal elégíti ki az itt élők igényeit.

További, Bükkel kapcsolatos hír, hogy időközben elkészültek a másik közintézmény, a felsőbüki városrészre tervezett új rendőrős látványtervei. 

A kivitelezés költségét a tervek szerint a város és a belügyminisztérium fele-fele arányban állja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában