Testületi ülés

2024.06.28. 12:40

Bővül a kamerarendszer és az óvodai férőhelyek száma Sárváron

Csütörtökön megtartotta soron következő ülését a sárvári önkormányzat képviselő-testülete.

Polgár Patrícia

Forrás: Fonyó Roberta

Az ülésen a képviselők módosították a közterületi térfigyelő rendszerről szóló rendeletet. Eszerint az önkormányzat tovább bővíti a közrend, a közbiztonság és a köztisztaság fenntartása, illetve az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében a térfigyelő kamerák számát. Így a Széchenyi, az Erdély és a Világos utcákba egy-egy, míg a Madách utca folytatásában lévő közútra, az árvízvédelmi és a vasúti töltés közötti területre, két kamera kihelyezéséről döntöttek.

Jóváhagyták az ülésen a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal a Rákóczi Ferenc utcai Trafibox működtetésére vonatkozó haszonkölcsön szerződést.

Továbbra is támogatja az önkormányzat a városi civil szervezeteket: ingyenesen használatba adja az önkormányzat a volt zárda épület egyes helyiségeit a civil szervezetek (Pedagógus Női Karnak, a Senior Néptánc Egyesületnek, a Sárvári Fotóklubnak, Herpenyő zenekar) számára. A Batthyány utca 7. szám alatti épületben pedig továbbra is ingyenes tartózkodhat a Sárvár városi Karitatív-Krízis Csoport.

Engedélyezte a testület a Sárvári Vármelléki Óvoda számára az óvodai csoportok maximális létszámának átlépését. A 2024/2025-ös nevelési évben 16 csoportban 320 kisgyermek óvodai ellátását kell biztosítani, így néhány csoportban túllépik a maximális 25 fős csoportlétszámot. Az újonnan beiratkozott kisgyermekek száma 82 fő.

Végezetül pályázatot írtak ki a Sárvári Cseperedő Bölcsőde intézményvezetői álláshelyére, mivel lejár a jelenlegi vezető megbízatása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában