Két versenyszám

2024.06.02. 16:41

Fogat- és vadászhajtásban versenyeztek Vasegerszegen - sok-sok fotóval

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Vasegerszegen a Markusovszky Lajosról elnevezett fogathajtó versenyt szombaton. Az indulók két versenyszámban, fogathajtásban és vadászhajtásban mérettettek meg.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Mint azt Németh Józseftől, Vasegerszeg polgármesterétől megtudtuk, minden eddiginél többen – fogathajtásban huszonhárman, vadászhajtásban tizenegyen – neveztek a szombati eseményre, a lovasok örömmel térnek vissza évről évre a faluba. Idén a vasi versenyzők mellett érkeztek indulók Győr-Moson-Sopron és Zala vármegyékből, valamint Szlovákiából is.

A fogatok a reggeli órákban érkeztek meg az önkormányzat mögötti sportpálya területére, ahol a technikai teendők után még ebéd előtt megrendezték a fogathajtó verseny első, délután pedig a második fordulóját. A két etap között a nézőket díjugrató bemutatóval kápráztatták el a lovasok, majd a második fordulót követően megtartották a vadászhajtást.

A kétfordulós fogathajtásban első helyen végzett ifj. Szájer József, aki a Katafai Lovas Sport Egyesület színeiben indult. Vadászhajtásban az uraiújfalui Németh Szabolcs szerezte meg az aranyérmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában