Rekordkísérlet

2024.06.07. 08:00

Horgoljunk a Holdig: Már az országhatáron túlról is csatlakoztak a Szent Anna Ház Guinness-rekord kísérlethez

Nemzetközivé nőtte mi magát a szombathelyi idősgondozó intézmény Guinness-rekord kísérlete, ugyanis nemrég a Kárpátaljáról is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Csabai Bernadett

Már Ungváron is nagy erőkkel horgolnak a Szent Anna Ház projektjéhez

Forrás: Facebook/Szent Anna Ház

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a szombathelyi Szent Anna Ház rekordméretű horgolt sállal akar Guinness-rekordot dönteni. Mint kiderült, a rekordméretű sál nemzetközi lesz, ugyanis kárpátaljai magyarok lelkes csapata is csatlakozott az akcióhoz. - Ungváron a helyi Karitásznak van egy kis nyugdíjas köre, akik közös erővel készítik tovább a sálat, a résztvevő szép korúak már lelkesen gyűjtik és gombolyítják a fonalat. Külön köszönet illeti Szkoropádszky Péter Atyát, aki segített a csatlakozásban - adta hírül a Szent Anna Ház közösségi oldalán.

Kárpátalján is a Szent Anna Háznak horgolnak
Kárpátalján is a Szent Anna Háznak horgolnak
Forrás: Facebook/Szent Anna Ház

Sokan horgolnak a Szent Anna Ház projektjére

A szombathelyi Szent Anna-ház "Horgoljunk a Holdig" projektje iránt vármegyeszerte nagy az érdeklődés, legutóbb az ölbői horgoló asszonyok csatlakoztak, nevezetesen Fülöp Sándorné, Szalai Ferencné, Czitkovics Ilona, Fodor Tivadarné, és Pados Jánosné. Ők is mindannyian azon dolgoznak, hogy olyan hosszú sálat horgoljanak, amivel megdőlhet a Guinness-rekord.

A szombathelyi Szent Anna Ház nyugdíjasai még januárban nagy feladatra szánták el magukat: Vass Péter, az intézmény szakmai vezetője kezdeményezésére elkezdték horgolni a világ leghosszabb sálját, a cél nem kevesebb mint 1788 méter. A több száz kilogramm súlyú, 1787 méteres, húsz centiméter széles – 2021-ben készült – szurkolói sál bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Ezt a rekordot szeretnék megdönteni a szombathelyi nyugdíjasok.
A projekt július 26-án zárul, az Anna napra tervezett nagy méréssel és sportpályás bemutatóval. Ezen a napon derül ki, hogy sikerül-e elérni a kitűzött célt és megdönteni a jelenlegi Guinness-rekordot.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában