Utazás

2024.06.29. 18:00

Könnyebb lesz a magyarok számára az online szállásfoglalás

A Magyar Közlönyben megjelent: szigorodnak a szálláshely közvetítőkre vonatkozó szabályok, egyebek mellett a külföldi üzemeltetésű portálok is magyar nyelvű, élőhangos ügyintézést kell, hogy biztosítsanak.

Polgár Patrícia

Forrás: Pexels

Szigorodnak a szálláshely közvetítőkre vonatkozó szabályok, július 1-től lép életbe az új törvény – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán a Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Kifejtik, hogy a Magyar Közlöny 66. számában olvasható jogszabály kimondja, hogy az online szálláshely-közvetítőnek magyar nyelvű, élőhangos ügyintézést lehetővé tevő telefonos vagy emberi közreműködéssel működő, elektronikus eléréssel rendelkező ügyfélszolgálatot és panaszkezelési mechanizmust kell működtetnie, ha a szolgáltatása Magyarországon legalább három vármegye területére irányul.

Az új jogszabály kitér arra is, hogy tilos az online szálláshely-közvetítőnek tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmaznia a szálláshelyszolgáltatóval megkötött szerződésében.
Emellett a szálláshely-szolgáltatótól beérkezett panaszt az online szálláshely-közvetítőnek 30 napon belül érdemben meg kell válaszolnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában