Ünneplés

2024.06.28. 11:21

Meglepetéssel készültek egykori óvónénijük 80. születésnapjára az olaszfaiak

Az olaszfai Kölcsey utca különleges ünnepségnek adott helyet tegnap este: egykori óvodások és helyi lakosok együtt köszöntötték Schermann Lászlónét, ismertebb nevén Zsuzsa óvó nénit 80. születésnapja alkalmából. A titokban szervezett meglepetésre közel százan gyűltek össze Zsuzsa néni házánál.

Csabai Bernadett

Schermann Lászlóné, akit a helyiek csak Zsuzsa néninek hívnak, 1964 óta nevelte az olaszfai gyermekeket. Az ő elhivatottsága és munkája sokak életét formálta, és most, nyugdíjas korában is meghatározó személyiség az olaszfaiak életében. A 80. születésnapja alkalmából a Szívügyünk Olaszfa Egyesület összefogott: egykori óvodásai és a helyi lakosok köszöntötték háza előtt, aki erről mit sem sejtett, ugyanis a szervezés teljes titokban történt.

Olaszfai meglepetés - Rengetegen köszöntötték Zsuzsa nénit
Olaszfai meglepetés - Rengetegen köszöntötték Zsuzsa nénit
Fotó: Németh Ivett

Az olaszfaiak nagy meglepetése

Ötletes és megható ajándékkal is készültek Zsuzsa néni egykori ovisai: a szervezők begyűjtötték mindenkitől a nevét, egykori óvodai jelét és egy kedves üzenetet, melyet kinyomtattak és a hurkapálcára ragasztottak, így várták Zsuzsa nénit közösen, amíg a tisztelt egykori óvó néni megjelent az ajtóban, és meghatódva látta, hogy mennyien jöttek el ünnepelni őt.
Az ünneplés nem ért véget a köszöntéssel; az utca egy vidám meglepetés partynak adott helyet, ahol régi barátok és egykori óvodások együtt nosztalgiázták és ünnepelték a kerek évfordulót hajdani óvó nénijükkel.

Fekete Róbert, Olaszfa polgármestere is köszöntötte Zsuzsa nénit közösségi oldalán, így fogalmazott: "Köszönöm a szeretetet, a bizalmat és azt, hogy hitt bennem. Az olaszfai ovis éveimről meghatározó emlékeket őrzök. "

Olaszfán megbecsülik a nevelőket és a pedagógusokat, pár nappal ezelőtt a Lakatos házaspár töltötte be 80. szülinapját. Erzsi néni és Feri bácsi évtizedeken keresztül az egykori iskola tanárai voltak, az képviselő-testület őket is köszöntötte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában