Elismerések

2024.06.04. 21:37

Pedagógusnap: a Celldömölki és a Sárvári járás pedagógusait díjazták - fotók

A Sárvári és a Celldömölki járás pedagógusainak munkáját ismerte el a Sárvári Tankerületi Központ kedden délután. A Pedagógus Nap alkalmából megrendezett ünnepséget a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolában tartották meg.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

A díjak átadását megelőzően Rozmán László, a tankerületi központ igazgatója mondott beszédet, aki arról szólt, hogy a tankerületben és az oktatásban számos nehézséggel küzdenek, a legfontosabb dolog mégis működik: a gyerek tanul, a pedagógus pedig tanít. - A nehézségek azért vannak, hogy úrrá legyünk rajtuk. Együtt. Mert szólni kell, ha baj van – hangzott el beszédében. A Pedagógus Nap alkalmából megrendezett díjátadón a tankerület hét pedagógusa munkáját ismerték el.

Miniszteri Elismerő Oklevelet és Pedagógus életműdíjat vehetett át Dózsáné Balogh Viola, a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatóhelyettese. Ugyancsak Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerték el Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola pedagógusa munkáját, akinek egyúttal gratuláltak a Magyar Diáksport Szövetség kitüntetéséhez is.

Év pedagógusa elismeréssel díjazták Szabóné Tulok Katalint, a Celldömölki Városi Általános Iskola tanítóját; Szalainé Tóth Klárát, az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola tanítóját; Hajas Lászlónét, a Rábapatyi Arany János Általános Iskola tanítóját; Poórné Halmosi Edinát, a Zichy Antónia Általános Iskola tanítóját és Szakályné Pados Editet, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola tanárát.

Az ünnepséget a tankerület iskolásainak produkciói színesítették: fellépett a Celldömölki Városi Általános Iskola Tücsök bábcsoportja és zenés-verses produkciókat adtak elő a sárvári Nádasdy és Gárdonyi iskolák diákjai. A Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei néptánccal és furulyajátékkal örvendeztették meg az egybegyűlteket.


A kitüntetett pedagógusok méltatásai:


Dózsáné Balogh Viola

Dózsáné Balogh Viola 1984-ben Szegeden végzett a József Attila Tudományegyetem Bölcsészet-tudományi karán, magyar-német szakos középiskolai tanárként. Tanári pályáját 1984-ben Székesfehérváron, a József Attila Gimnáziumban kezdte.

1988-ban költözött vissza szülővárosába Celldömölkre, ahol a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanára lett. 2004-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szakvizsgázott, ugyanettől az évtől a celli gimnázium igazgatóhelyettese. 2011-ben a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója, majd 2012-től az akkor összevont celldömölki középiskolák intézményvezető-helyettese. Jelenleg is igazgatóhelyettes. Mesterpedagógusként és oktatási szakértőként részt vesz a pedagógusok minősítési eljárásában és az intézmények tanfelügyeletében. Több évtizede érettségi elnökként is tevékenykedik.

Tapasztalatával, higgadtságával, kiegyensúlyozottságával segíti kollégáit a napi teendők ellátásában. Diákjai határozott és segítő pedagógusként tartják számon, akik mindig számíthatnak rá. A felsőoktatási felvételiben és a pályaválasztásban gyakran kérik ki tanácsát. A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban működő Budapesti Műszaki Egyetem nyelvvizsgaközpont nyelvvizsgahelyének vezetője, amelynek létrehozásában és működtetésében is oroszlánrészt vállalt.

A több mint négy évtizedes oktatásban eltöltött tartalmas és sikeres munkája elismeréseként Dózsáné Balogh Viola igazgatóhelyettes asszony méltó e kitüntetésre.
 

Eredicsné Mayer Éva

Eredicsné Mayer Éva 1984 óta meghatározó tagja a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola pedagógus közösségének. Kezdetben matematikát, testnevelést, 1994-tól német nyelvet is tanít. Pedagógiai ismereteit folyamatosan bővítette, képezte magát, 2007-ben közoktatás vezető és pedagógus szakvizsgát tett.

1997-ben kapta a Diákönkormányzatot segítő pedagógusi kinevezést, melyet átlagon felüli szervezési képességeinek és a diákokkal való jó együttműködési összhangjának köszönhetett.

A tanulói csoportok alakulásának elősegítése érdekében tanítványainak rendszeresen szervezett kirándulásokat.

Testnevelőként megszerettette a rendszeres testedzést, egészséges életmódra nevelt.

Lelkiismeretes munkájának köszönhetően mind sport-, mind német nyelvi tanulmányi versenyeken országos és megyei sikereket ért el tanítványaival 40 éves pályafutása során.

Eredicsné Mayer Éva közösségi ember, a nevelőtestület megbecsült, értékes tagja. Nemcsak a diákok életében, hanem a nevelőtestület közösségépítésében is jelentős szerepet töltött be. Aktív szervezője és résztvevője a névelő testület évenkénti kirándulásainak, ünnepi- és szabadidős programjainak. Alkotó gondolkodásmódjával, a feladatok pontos végrehajtásával, iskolája és tanulói iránti elhivatottságával minta a felnövekvő pedagógus közösség számára. Kiváló pedagógiai munkát végzett 40 éven át a gyermekek harmonikus személyiségformálásáért.


Hajas Lászlóné

Hajas Lászlóné 1990 óta dolgozik pedagógusként. Kezdetben a celldömölki Gáyer Gyula Általános Iskolában, majd 1998 óta a Rábapatyi Arany János Általános Iskolában tanít alsó tagozaton osztálytanítóként.

Az itt töltött 26 év alatt mindig törekedett szaktárgyi és módszertani tudása fejlesztésére, szakmai munkáját folyamatosan magas színvonalon végzi. Szeretettel, de következetes nevelői magatartással szilárd alapokat ad alsós tanítványainknak további tanulmányaikhoz, elősegíti iskolai szocializációjukat.

Mérési-értékelési területen szerzett pedagógus szakvizsgát, amelynek birtokában irányítja az intézmény összes méréshez kapcsolódó feladatát, legyen szó belső mérésekről, kompetenciamérésről vagy a belső önértékelési csoport feladatainak intézéséről. Ezen a területen is folyamatosan képezi magát, minden lehetőséget megragadva az új információk megszerzésre, a folyamatosan megújuló feladatokra való felkészülésre.

Kezdetben a Pedagógiai és mérési, értékelési munkaközösség, majd az összevont Mérési –értékelési és alsós munkaközösség vezetőjeként támogatja a kollégái és az iskolavezetés munkáját. Munkaközösség-vezetőként törekszik a nevelők közti kommunikáció segítésére, a nevelési, pedagógiai nehézségek, problémák közös megoldására. Az iskolai vezetőség tagjaként a neki delegált feladatokat magas szakmaisággal, lelkiismeretesen látja el.

Hosszú évekig segítő, támogató tanára volt az iskola diákönkormányzatának. Folyamatosan részt vállal programok szervezésében, lebonyolításában. Szerepet vállalt az iskolai élményhetek lebonyolításában vezető és segítő pedagógusként is. A szülőkkel rendszeres és jó kapcsolatot ápol, akik szívesen fordulnak hozzá a gyermekeikkel kapcsolatos kérésekkel, problémákkal is.
 

Poórné Halmosi Edina

2008-ban került a Zichy Antónia Általános Iskolába, ahol kezdetben napközis csoportot vezetett.

Az igazi helyét akkor találta meg az intézményben, amikor osztályfőnök lehetett. Példásan látja el osztályfőnöki és tanítói feladatait. Az alsós munkaközösség tagjaként hasznos ötletekkel, javaslatokkal segíti az alsó tagozatos pedagógusok munkáját, a munkaközösség aktív, lelkes tagja. Vállalt feladatait lelkiismeretesen teljesíti, kollégái figyelembe veszik építő gondolatait, ötleteit. Osztálytanítói feladatai mellett az 5. és 6. osztályokban német nyelvet oktatott több éven keresztül. Az intézménybe érkező fiatal kollégák beilleszkedését segíti, bátran fordulhatnak hozzá kéréseikkel, problémáikkal.

A korszerű kompetenciaalapú oktatás híve. Fontosnak tartja a minőségi oktatást és nevelést. Az intézmény tudásmegosztó fórumain rendszeresen továbbadja a nevelőtestületnek a külső képzéseken szerzett tapasztalatait.

Önzetlenül segít gyermeknek, szülőnek, iskolai dolgozónak. Mindig becsületesen, kiválóan teljesíti vállalásait és kötelező feladatait.

Tanítványait rendszeresen felkészíti tanulmányi és kulturális versenyekre.

Sokféle szabadidős programot szervez, mert vallja, hogy közösségi nevelés, kulturális tevékenységek, élmények nélkül nincs eredményes embernevelés. Szívesen vesz részt pályázatok tervezésében, lebonyolításában.

Hozzáértése, lelkiismeretessége miatt tisztelik, kimagasló szakmai tudása, közösségi munkája példaértékű.


Szabóné Tulok Katalin

Celldömölkön született, itt járt általános iskolába és gimnáziumba is. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett tanítói diplomát ének-zene szakkollégiumi képzéssel 1988-ban. Tanítói munkásságát egykori iskolájában a Gáyer Gyula Általános Iskolában kezdte meg, jelenleg is az intézmény jogutódjában dolgozik.

Pályaválasztását általános iskolai tanári motiválták, különösen biológia tanára. Gimnáziumi évek alatt döntötte el, hogy az általános iskola legfiatalabb korosztályával szeretne foglalkozni.

Munkáját céltudatosság, körültekintés, a feladatok maradéktalan végrehajtása jellemzi. Tanítóként mindig arra törekszik, hogy érdekes, új, ötletes módszereket alkalmazzon az óráin. Tanításába modern, korszerű elemeket visz be, igyekszik megfelelni a kor követelményeinek.

Szakmai tudása, közösségi és emberi magatartása követendő.

Fontos számára a gyerekekkel, a kollégáival és a szülőkkel a nagyon jó kapcsolat kialakítása és ápolása.

A nevelésben a következetességet, a példamutatást és a másik ember elfogadását tartja igazán fontosnak. A lécet magasra helyező, határozott, igazságos nevelési stílusa eredményes, osztályai szabálykövetők.

Szakvizsgázott pedagógusként több alkalommal mentorált tanítóképzős hallgatót, amit mindig lelkiismeretesen, tudásának, tapasztalatának átadásával, példamutatóan végzett.

2018-tól munkaközösség-vezetőként segíti az iskolavezetést, koordinálja a 3-4. évfolyam tanulóinak tevékenységét.

Hivatástudata példaértékű, mindig lehet számítani színvonalas nevelő-oktató munkájára. Munkáját megköszönve az elismeréséhez gratulálunk.


Szakályné Pados Edit

1999-ben szerezte meg tanítói végzettségét a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán.

2002-ben a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán német nyelvtanári szakképesítést szerzett. 2009 januárjában a német nyelvi diploma dolgozata szakkönyvként jelent meg. 2016-ban a Gál Ferenc Főiskolán, Szarvason, tehetségfejlesztő szakvizsgát tett.

Pályafutását 1999-ben kezdte a Vasvári Általános Iskolában.

Több éven át volt a Vasvári Kistérség német nyelvi munkaközösségének vezetője, melynek során összefogta a térségi iskolák német oktatását, értekezletet szervezett és előadásokat tartott a hatékony nyelvoktatásról, segítve ezzel a térségben tanító német nyelvtanárok mindennapi munkáját.

2022-ben került áthelyezéssel a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolába.

Kidolgozta az iskola tehetséggondozó rendszerét. Céljának és feladatának tekinti a tehetség korai felismerését, a tehetség korai kibontakoztatását. Ennek érdekében a szakterületén a tanulókat versenyekre, német nyelvvizsgára készíti fel. A német tantárgy tanítása területén új módszereket alkalmaz. Tanulmányi versenyeken tanítványai kiemelkedően szerepelnek.

Az iskola tehetségkoordinátoraként minden évben részt vesz a tehetségnap, tehetségtábor megszervezésében.

Nagy lendülettel és lelkesedéssel végzi iskolai mérési koordinátori feladatait.

A tehetséges tanulók megsegítése mellett kiemelt feladatának tekinti a rászoruló tanulók fejlesztését.

A tanulók tevékenységét rendszeresen értékeli, sokszor alkalmaz dicséretet, ha kell, következetesen felhívja a tanulók figyelmét a jobb eredmény elérésére. Szaktanárként minden tanulóval megtalálja a közös hangot. Pedagógiai nevelő munkája során igyekszik a tanulókkal igazságosan bánni, mindenki megkapja tőle a maximális segítséget. Jó kapcsolatot ápol kollégáival, szülőkkel, tanulókkal.

Kiemelkedő szerepet vállal az iskolai művészeti-, és zenei programok megszervezésében, a tanulók felkészítésében.


Szalainé Tóth Klára

Szalainé Tóth Klára tanító felsőfokú tanulmányait a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán végezte, ahol 1985-ben szerzett diplomát általános iskolai tanító szakon rajz szakkollégiumi képzéssel.

Pályakezdő pedagógusként az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskolában helyezkedett el, ahol az azóta eltelt 40 év alatt kisdiákok százait ismertette és szerettette meg a betűk és számok világával. Ma már hajdani tanítványai adják bizalommal kezébe gyermekük nevelését.

Az elmúlt négy évtized alatt minden helyzetben igyekezett megfelelni az előtte álló feladatoknak, a megváltozott pedagógiai szerepeknek.

Hosszú évekig az iskola csöngei telephelyén látta el az osztálytanítói teendőket, majd 2015 óta a megújult ostffyasszonyfai telephelyen vezeti be a legkisebbeket a matematika rejtelmeibe.

Szívügyének tekinti a gyermekek művészeti nevelését, a tanulók befogadó- és alkotókészségének fejlesztését. Az ének-zene, a vizuális kultúra és a technika tantárgyak tanításán keresztül tudatosan fejleszti tanítványai képességeit, teret adva fantáziájuk kibontakozásának.

Keresi és kihasználja a pályázati lehetőségeket, amelyek által tanítványai évről évre kreatív képzőművészeti pályázatok és rajzversenyek díjazottjai között szerepelnek, dicsőséget szerezve intézményének.

A tehetséggondozás mellett hangsúlyt fektet a gyengébb képességű tanulók felzárkóztatására. Az első és másodikos kisdiákok osztályfőnökeként kiemelkedő szintű közösségépítő tevékenységével biztosítja a tanórákon kívüli élményszerzést is közösségi programok szervezésével.

Tanítványai szüleivel együttműködésen és egymás tiszteletén alapuló kapcsolatot tart fenn. Mindennapi tevékenységét a precizitás és az alaposság jellemzi, kollégáinak is példát mutat céltudatos, kitartó, felelősségteljes munkavégzésével.

Az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskolában eltöltött négy évtized bizonyítja töretlen elhivatottságát, az intézmény iránti elkötelezettségét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában