Sajtótájékoztató

2024.06.04. 18:00

Sárvári tervekről: lendülettel és tapasztalattal a városért

Sárvár működtetését és fejlesztését lendülettel és tapasztalattal visszük tovább – mondta Kondora István polgármester, aki dr. Máhr Tivadar alpolgármesterrel együtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen a következő időszak terveit ismertették.

Vaol.hu

Kondora István és dr. Máhr Tivadar a sárvári fejlesztési tervekről adott tájékoztatást

Fotó: VN

– Az elmúlt hetekben több ezer sárvárival találkoztunk a támogató aláírások gyűjtésekor, akiknek ezúton is köszönjük a sok-sok támogatást, biztatást és javaslatot – mondta dr. Máhr Tivadar alpolgármester, aki hozzátette: számos lakossági kérés megoldásán már el is kezdtek munkálkodni – így például elkezdődik az Esze Tamás utcában a fekvőrendőrök cseréje, elkészültek a Laktanya utcai parkolók tervei – a többit beépítették a következő időszak tervei közé.

Tovább építjük a város útjait, járdáit, vízelvezetési rendszereit, kiemelt figyelemmel a Kertváros és a belvárosi rész csapadékvíz-elvezetésére. A tervek közül példaként említhetném a Várkerület második ütemének befejezését, az Esze Tamás és Fekete-híd utcák felújításának elkezdését, az ipari parkhoz vezető nyugati elkerülő út és a sótonyi – ostffyasszonyfai útnál a körforgalom megépítését – mondta Kondora István polgármester.

Sárváron jó élni: innovatív megoldások, játszótérfejlesztések

Dr. Máhr Tivadar arról szólt, hogy tovább bővítik a parkolási lehetőségeket, a helyi közösségi közlekedésben új innovatív megoldásokat keresnek, folytatják a kerékpárosbarát fejlesztéseket, tovább viszik a játszótér-felújítási programot, amelynek keretében most tavasszal hét játszótérre is kerültek új eszközök. Megújítják a Sárvár Kártyát, új kedvezményeket biztosítva a sárváriaknak. 

 A közvilágítás, a biztonsági kamerarendszer és rendszámfelismerő rendszer fejlesztése kiemelt feladatunk. A Kertvárosban ebben már előre is léptünk, két kamerát is telepítettünk az Erdély és a Világos utcákba, a Petőfi utcai játszótér környékére is tervezzük

 – tette hozzá az alpolgármester.
Kondora István arról beszélt, hogy Sárvár eddig is széleskörű szociális hálót működtetett, folyamatosan emelték a jogosultsági jövedelemhatárokat a támogatásoknál.  – Továbbra is segítjük az időseket, a családokat és a rászorulókat, segítjük a fiatalokat tehetséggondozással, az ösztöndíjrendszer fenntartásával – húzta alá a polgármester.
– Szeretnénk előre lépni a közösségeinket szolgáló épületek, így például a volt zárda, a Bocskai utcai óvoda felújításában, és továbbra is támogatjuk a civil szervezeteinket, a sportot és a kultúrát – erről már dr. Máhr Tivadar beszélt, aki arról is szólt, hogy folytatják a párbeszédet a városunkban működő kisebb és nagyobb vállalatokkal, törekszenek a befektető-barát környezet kialakítására, újabb munkahelyek teremtésére. 

Több, mint 50 ezer fát ültettek el

Sárváron az elmúlt másfél évtizedben több mint 50 ezer fát ültettek el, a Zöld Sárvár program keretében folytatódnak a faültetések, a zöldterületek kialakítása, a kerékpárutak bővítése, az illegális hulladéklerakás lehető legszigorúbb visszaszorítása.

Mi egy olyan várost szeretnénk továbbra is építeni, ahol jó élni, jó családot alapítani, jó gyermeket nevelni

 – húzta alá dr. Máhr Tivadar.

További terveink megvalósításához, a városépítő munka folytatásához kérjük a sárváriak megtisztelő bizalmát és támogatását valamennyi jelöltünk számára! Sárváron élni jó, sárvárinak lenni jó!

– zárta a tájékoztatót Kondora István. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában