Ezt jó, ha tudod

2024.06.08. 08:27

Választás 2024: rendkívüli nyitvatartás a kormányablakokban

KÖRKÉP Június 7-én délelőtt 10.00 órától június 9-én 19.00 óráig a lakcímváltozással kapcsolatos ügyeket nem lehet elintézni a kormányablakokban - közölte a Vas Vármegyei Kormányhivatal.

Vaol.hu

 

Nyitva tart a legtöbb kormányablak az európai parlamenti és az önkormányzati választás hétvégéjén. Ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség, ugyanakkor hétfőig csak az elveszett lakcímkártya pótlására van lehetőség, a lakcímváltozás bejelentésére nincs. 

A rendkívüli hétvégi nyitvatartás célja, hogy minél többen élhessenek szavazati jogukkal, így azok se maradjanak ki a voksolásból, akik csak az utolsó pillanatban, akár a szavazás napján eszmélnek rá, hogy kulcsfontosságú okmányaik lejártak vagy elvesztek. A kormányablakok – néhány kivétellel – országszerte június 8-án, szombaton 8 és 16, a választás napján, vasárnap pedig 7 és 19 óra között tartanak nyitva.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában