Közgyűlés

2024.06.28. 13:16

Vas Vármegyei Közgyűlés: hét napirendi pontot tárgyaltak meg

Közgyűlést tartottak a szombathelyi Vármegyeházán június 28-án, pénteken. Öt napirendi pontot nyílt ülésen hallgathattak meg a jelenlévők, kettőt pedig zárt ülésen tárgyaltak meg.

Gombos Kálmán

Fotó: © Cseh Gábor

Nyílt ülés keretében tárgyalták és fogadták el Majthényi Lászlónak, a közgyűlés elnökének beszámolóját a közgyűlés legutóbbi ülése óta történt fontosabb eseményekről és döntésekről. Ezt követően áttekintették a munkaerő-piaci folyamatok 2023. évi alakulását Vas vármegyében. Ennek előadója Rodler Tamás, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási és Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály vezetője volt. Dr. Wächter Walter László vármegyei tisztifőorvos, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály vezetője a népegészségügyi célú, szervezett szűrővizsgálatok szervezési tapasztalatairól számolt be, miként alakultak ezek Vas vármegyében, a lakosság egészségtudatosságának tükrében.

Negyedik napirendi pontként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Vas vármegyei eredményeit ismertette a Közgyűlés elnöke, majd az ő előterjesztésében vitatták meg a „Helyi humán fejlesztések” felhívás keretében tervezett pályázatok benyújtását.

Zárt ülés keretében tárgyaltak elismerő oklevelek adományozásáról, illetve a „Vas Vármegye Díszpolgára” elismerő cím adományozásáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában