EndPlasticSoup program

2024.06.21. 12:16

Zrínyisek és rotarysok együtt a környezetvédelemért – kihirdették az alkotói pályázat eredményét

Alkotói pályázatot hirdetett áprilisban a Zrínyi Ilona Általános Iskola környezetvédelmi napján a Rotary Club szombathelyi szervezete. Az EndPlasticSoup (Szabadítsuk meg a világot a mikroműanyagoktól!) program részeként az idén rajzokat, kisfilmeket, ötletes animációkat, videókat vártak. Csütörtökön hirdettek eredményt.

Tóth Katalin

Fotó: Tóth Katalin

Pedagógusok, diákok és a Rotary Club Szombathely tagjai is jelen voltak az ünnepi díjátadón, ahol Kiss-Kocsis Ágnes, a Szombathelyi Rotary Club 2023/2024. évi elnöke mutatta be klubjukat, amely a rászorulók segítésén túl a környezetvédelmet tűzte ki zászlajára. 

Kiss-Kocsis Ágnes elnök köszöntötte a Zrínyi-iskola diákjait
Fotó: Tóth Katalin

 

Kiss-Kocsis Ágnes azt mondta, ezért is nagy öröm számukra, hogy az iskola mind a 683 diákja tevékenyen részt vett a környezetvédelmi napon, és az ott átélt élményektől is inspirálódva, elkészítették fantasztikus pályaműveiket. – Munkáik hűen tükrözik, hogy már tudatosabban és felelősségteljesebben gondolkodnak a környezetvédelemről. A rajzokon megjelenő élénk színek és aprólékos részletek, a videóban bemutatott kreatív megoldások és a prezentációkban összegyűjtött információ mind azt mutatják, hogy jó egy olyan ügyért küzdeni, amely mindenkit érint – fogalmazott.

Az elnök megköszönte az elkötelezett pedagógusok munkáját, akik a Rotary-val közösen gondolkodva ráirányították a diákok figyelmét a környezetvédelem fontosságára, és akikkel együtt azon dolgoztak, hogy fenntarthatóbb jövőt teremtsenek. Rotarys barátainak pedig a program szervezéséhez és lebonyolításához nyújtott segítséget és rengeteg munkát. 

Forrás: Tóth Katalin

– Ahogy a nap fényes sugarai átszövik a szép kék eget, úgy szövünk közösen mi is – zrínyisek és rotarysok együtt – egy nagy hálót a környezetvédelemért. Köszönöm, hogy mindannyian részesei vagytok ennek a fontos küldetésnek” – mondta. Több mint kilencven zrínyis diák kapott a sportpályán díjat és tárgyjutalmat. Az átadón EndPlasticSoup Kölyök Nagyköveteket avattak, és bemutatkozott Mihalcsics Tamás szombathelyi diák, aki a Rotary révén egy évet tölthetett az USA-ban cserediákként. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában