Helyi közélet

2024.07.11. 19:00

A szombathelyi "presztízskörforgalom" közepét szalaggal zárták le

Körbekerítették Szombathelyen a Markusovszky-kórháznál a körforgalmat, miután dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger szorgalmazta a város jegyzőjénél az intézkedést. A körforgalom kevesebb, mint egy éve készült el, 80 millió forintba került

Tömböly Ágnes

Mondhatjuk azt, nem állta ki az idő próbáját a szombathelyi Markusovszky-kórháznál lévő körforgalom

Fotó: Tömböly Ágnes

Mint arról korábban írtunk, egymás hegyén-hátán állnak a kockakövek a Sugár út-Markusovszky utca közötti körforgomban a szombathelyi kórháznál. A balesetveszélyes helyzetre dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger videóbejegyzésben hívta fel a figyelmet. 

"Lementek a választások, a kocka el van vetve" - kezdte a blogger, majd később hozzátette: "A szombathelyiek erre szavaztak, az ilyen (...) kis látványberuházásokra" - mutatta a "feltúrt" körforgalmat. 

Az új szombathelyi körforgalom 80 millióba került

Kevesebb, mint egy éve nyitották meg a forgalom előtt az átalakított útszakaszt, a városi beruházás  80 millió forintra rúgott. Az új csomópont megépítéséről azután döntöttek Nemény Andrásék, hogy a mentőszolgálat, a kórházi dolgozók és civilek petíciót indítottak egy árnyas parkoló megépítéséért. 

Ingatlancsomag részeként nettó 81,7 millió forintért (!) értékesítették a régi városi strandot, ahol mégis többemeletes társasház épülhet, több fát kivágtak,  s úgy látszik, a 80 millió forintért elkészült körforgalom beruházása sem állta ki az idő próbáját.  

Látjuk, hogy ott jön éppen egy mentő, aki valószínűleg nem fog átmenni ezen a körforgalmon, de hogy ha szirénázna és sietne, valószínűleg akkor se akarna abroncsot törni 

- fogalmazott a civil blogger, miközben ismét megmutatta a körforgalom közepén, kupacban álló kockaköveket. Dr. Szendrő-Németh Tamás a balesetveszélyes helyzet megszüntetése érdekében szerda délelőtt a város jegyzőjéhez, dr. Károlyi Ákoshoz fordult intézkedést kérve.

Gyorsan történt intézkedés

Szombathely
Még nincs egy éve, hogy átadták az új körforgalmat
Fotó: Tömböly Ágnes

Csütörtökön délután vettük észre: a körforgalom közepét egyelőre szalaggal zárták el, így jelezve az úthibát. Javasoljuk, közlekedjen mindenki óvatosan az útszakaszon! 

Ha érdekli, dr. Szendrő-Németh Tamás teljes videóbejegyzése, itt megnézheti. 

 

 

  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában