Közös főzés

2024.07.03. 10:00

A tradicionális olasz pizzasütést tanulhatták meg a Vasvár Népfőiskolán

A múlt hétvégén különleges esemény helyszíne volt a Vasvár Népfőiskola: az Ízes Vidék Gasztroműhellyel közös szervezésben került sor az első olasz pizzakészítő kurzusra Szabó József és Christian Zanchetta vezetésével.

Csabai Bernadett

Olasz pizzasütés a Vasvár Népfőiskolán

Forrás: Vasvár Népfőiskola

Jó hangulatban telt a pizzasütés művészetének elsajátítása a Vasvár Népfőiskolán. A kurzus célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek az igazi olasz pizza készítésének művészetével. Az egyik oktató, Szabó József firenzei szakácsiskolában szerzett beavatást a toszkán konyha rejtelmeibe, Christian Zanchetta pedig a Séfek séfe egykori versenyzője és televíziós főzőműsorok rendszeres szereplője.

A kurzus lehetőséget kínált arra, hogy minőségi olasz alapanyagokkal, a tészta elkészítésének technikáit, és a sütés folyamatát is elsajátítsák a résztvevők. Nyolcféle tradicionális olasz feltétet készíthettek el, amelyeket aztán meg is kóstolhattak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában