2024.07.03. 10:00
A tradicionális olasz pizzasütést tanulhatták meg a Vasvár Népfőiskolán
A múlt hétvégén különleges esemény helyszíne volt a Vasvár Népfőiskola: az Ízes Vidék Gasztroműhellyel közös szervezésben került sor az első olasz pizzakészítő kurzusra Szabó József és Christian Zanchetta vezetésével.
Olasz pizzasütés a Vasvár Népfőiskolán
Forrás: Vasvár Népfőiskola
Jó hangulatban telt a pizzasütés művészetének elsajátítása a Vasvár Népfőiskolán. A kurzus célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek az igazi olasz pizza készítésének művészetével. Az egyik oktató, Szabó József firenzei szakácsiskolában szerzett beavatást a toszkán konyha rejtelmeibe, Christian Zanchetta pedig a Séfek séfe egykori versenyzője és televíziós főzőműsorok rendszeres szereplője.
A kurzus lehetőséget kínált arra, hogy minőségi olasz alapanyagokkal, a tészta elkészítésének technikáit, és a sütés folyamatát is elsajátítsák a résztvevők. Nyolcféle tradicionális olasz feltétet készíthettek el, amelyeket aztán meg is kóstolhattak.