Helyi közélet

2024.07.02. 19:00

Aratóbemutatót tartanak Olaszfán

Aratónapot tartanak Olaszfán szombaton. A cél, hogy az érdeklődők megismerjék: hogyan gyűjtötték be a gabonát egykor a mezőről a munkások.

Pogács Mónika

A résztvevők kipróbálhatják a kézi aratást, annak különböző fázisait a délelőttben. A szőlőhegyi ebédet követően népzenei koncert és kézműves-foglalkozások színesítik majd a délutánt. A találkozót szombaton 7 órára hirdették meg a faluközpontban, a Közösségi Háznál a szervezők. Innen indulnak közösen a petőolaszkai faluvégen lévő rozsföldre, ahol köszöntőt mond majd Fekete Róbert polgármester. Az Őszirózsa Népdalkör műsora után 8 és 11 óra között indul a kézi aratás és bemutató a rozsföldön, majd 11.30-tól ebédre látják vendégül az érdeklődőket a Zsákhegyen. A Földi Men - nyország portán Lebbencses csülök készül a séi Kemencebarátok Hagyományőrző Egyesületének jóvoltából. 13 órakor a Boglya Népzenei Együttes ad koncertet, kézműves foglalkozások indulnak. A makramézást Sohajda Zsuzsa, a Bog mánia tulajdonosa, a szalmafonást és aratójelvény-készítést Karácsony Ilona kézműves tanítja. A vendégeket borkóstolással, házi szörppel, kézműves ajándéktárgyakkal is várják. A rendezvényt a hulladékmentesség, a fenntarthatóság jegyében szervezik, azt kérik: tányért, evőeszközt, kulacsot vigyen magával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában