Színes programkavalkád

2024.07.11. 07:00

Így telt a falunap Nemesládonyban

Szombaton tartotta meg idei falunapját Nemesládony. A színes programkavalkádot nyújtó eseményre Ágh Péter országgyűlési képviselő is ellátogatott.

Polgár Patrícia

Ágh Péter államtitkár is köszöntötte a nemesládonyiakat

Fotó: Ohr Tibor

Az idei falunap újdonsága, hogy a programok a – hagyományteremtő céllal – a katolikus templomban megtartott ökomenikus istentisztelettel vették kezdetüket – tudtuk meg Rubóczkiné Börczy Viktória polgármestertől, aki azt is elmondta: a falunap ezután a rendezvénytéren folytatódott, ahol előbb a kitűnő tanulók kaptak könyvjutalmat, majd az önkormányzat emléklappal hálálta meg mindazok munkáját, akik valamilyen formában az elmúlt egy évben segítették a települést. Ezt követően kulturális programokkal szórakoztatták a kilátogatókat, a gyerekeknek légvárral, csillámtetkóval készültek. Rubóczkiné Börczy Viktória kiemelte: egyrészt hálás mindazoknak, akik tombolatárgyakat ajánlottak fel, hiszen idén is nagyon gazdag, csaknem kétórás tombolahúzást tudtak tartani, mellette pedig Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki mindig töretlenül támogatja a települést.

- Nemesládonyban az elmúlt években a Kormány Magyar Falu Programja révén jutott fejlesztésekre. Ebből valósult meg a falubusz és közterületi eszközök beszerzése, de jutott forrás a temető mellett 30 milliós értékben az orvosi rendelőre. Köszönöm a polgármester asszonynak a közös munkát és sok sikert kívánok a jövőben is a település szolgálatához. Köszönöm a meghívást Nemesládony falunapjára. Kívánom, hogy a falu a jövőben is legyen erős, összetartó közösség! - mondta el Ágh Péter országgyűlési képviselő a rendezvény kapcsán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában