Felsorolás

2024.07.20. 15:30

Íme a NAV friss fekete listája – Ezek a vasi foglalkoztatók nem jelentették be alkalmazottjukat

Néhány napja frissült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján a lista a dolgozóikat be nem jelentő foglalkoztatókról, valamint a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózókról. Vasiak is szerepelnek a felsorolásban.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát – természetes személyeknél az adóazonosító jelet –­, amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be az alkalmazottuk munkaviszonyát. Az adóhivatal közzéteszi továbbá a jogsértést megállapító határozat keltét, és a végrehajthatóvá válásának napját is 2024. július 10-ig. A több mint 2100 adózót tartalmazó felsorolásban vasiakat is találtunk: a szombathelyi székhelyűek közül 19 szerepel a listán. A városok viszonylatában: egy sárvári, egy kőszegi, három körmendi, öt büki, egy szentgotthárdi; a falvak tekintetében nardai, olaszfai, gencsapáti, rábapatyi, alsóújlaki, váti, jáki, oszkói és egyházasrádóci cég és magánszemély is szerepel a táblázatban. Az adatok alapján többségük a kereskedelem, a kert- és parképítés, az építőipar vagy a vendéglátás területén tevékenykedik.

A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók listája itt érhető el. 

A NAV azt is közzéteszi, hogy a be nem jelentett dolgozót foglalkoztató adózók közzétételi listáján szereplő adózók közül melyek nem felelnek meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének. Ide tartoznak azok, akiket az adóhatóság foglalkoztatási jogviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt; a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül; végleges – közigazgatási pernél a bíróság jogerős ítéletével elbírált – és végrehajtható, nyilvánosságra hozott határozatban bírsággal sújtott.

A rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózók listája itt érhető el. 

A NAV a közzétett adózók adatait két év elteltével törli. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában