Jól segíteni!

2024.07.05. 12:05

Kőszegi Szociális Gondozási Központ Idősek Otthona és az Idősek Klubja: megtörtént a fenntartóváltás

A tervből valóság lett, július 1-jétől átvette az önkormányzattól a Kőszegi Szociális Gondozási Központ Idősek Otthona és az Idősek Klubja fenntartását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Az újabb fejleményekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

Tóth Katalin

Forrás: Cseh Gábor

Amint arról már beszámoltunk, a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza – Időskorúak Otthona Kőszeg, valamint Gondviselés Háza – Idősek Nappali Ellátása Kőszeg néven folytatja tovább az ellátottak gondozását a Dózsa György utca 24. szám alatti ingatlanban. Ehhez az ingatlant ingyenes használatba adta az önkormányzat, az ingóságokat pedig, amelyek a két szolgáltatási formához kapcsolódnak, ingyenes tulajdonba adta. Az új fenntartó a Gondozási Központ továbbfoglalkoztatást vállaló dolgozóit is átvette. A továbbra is az önkormányzatnál maradó szolgáltatások a Kossuth utca 3. szám alatti ingatlanba „költöztek”, új nevük: Kőszegi Család- és Gyermekvédelmi Központ.

Básthy Béla, Kőszeg polgármestere a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy egy tapasztalt szervezettel dolgozhat együtt a város. Megköszönte az elmúlt évben végzett munkát kollégáinak. Mint mondta, intenzív, több hetes együttműködésen vannak túl az új fenntartóval, megtörtént az átadás-átvétel. A kőszegi szociális ellátórendszerről összességében úgy nyilatkozott: reményei szerint gazdagodik és bővül. Kiemelte még az állami hozzájárulás fontosságát is.

Panker Mihály, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központjának ügyvezetője is a köszönetekkel kezdett, majd bemutatta Béry Annamáriát, az acsádi idősek otthona intézményvezetőjét, aki a „gazdája” lett most a kőszegi háznak – a kőszegi időskorúak otthonát és az idősek klubját az acsádi otthonhoz csatolják telephelyként. – Együttgondolkodás kezdődött az itteni kollégákkal és a szakmai stábbal, ami a rövid és hosszabb távú koncepció irányába mutat, beleillesztve a kőszegi otthont a máltai szeretetszolgálat rendszerébe. Szeretnénk jól segíteni a gondjainkra bízott embereket – mondta. 

Sajtóérdeklődésre az idősek klubja szolgáltatással kapcsolatban elmondta még: az a tervük, hogy nyitnak a demens-ellátás irányába, szeretnék felkarolni a demenciával élő időseket. 

MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT

2024. július 1-től Intézményünk neve, címe:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza – Időskorúak Otthona Kőszeg

9730 Kőszeg, Dózsa György utca 24.

Az intézmény elérhetőségei 2024. július 01-től:

Béry Annamária intézményvezető          70/659-6467

Szőke Andrea vezető ápoló                       70/659-6436

Beke Kinga, Kiss Zsófia, Markovits Ferencné

pénzügyi ügyintéző                                     70/659-6473

Gondozónők osztályos telefon                 70/704-6803


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában