Sikeres a pályázat, de...

2024.07.10. 19:00

Lesz-e kerékpáros pumpapálya Körmenden?

Nagyon úgy fest, hogy a sikeres pályázat ellenére nem építenek a Rába-parti településen a fiatalok körében amúgy roppant népszerű szabadidős létesítményt.

Horváth Zoltán Szabolcs

Bebes István

Rendkívüli ülésen tárgyalt a Rába-parti település képviselő-testülete arról, hogy támogatja-e a kerékpáros pumpapálya kialakítását. 

Az Országos Bringapark Programban nyertek 

Bebes István polgármester tájékoztatása szerint mintegy három éve keresték meg őt körmendi fiatalok azzal kapcsolatban, hogy szeretnék, ha egy ilyen sportlétesítményt építenének a városban. Az „Országos Bringapark Program” keretében sikerült is egy nyertes pályázatot benyújtaniuk, mely huszonötmillió forintos támogatást adna hasonló nagyságú önerő biztosítása mellett. A pályázat beadását egyébként akkor nagy többséggel meg is szavazta a testület. 

Heves vita alakult ki a létesítményről 

Most viszont roppant heves vita alakult ki a Béke parkba tervezett létesítményről. A Változást a Városért Egyesület képviselői egyértelműen visszakoznának, ez viszont a presztízsveszteség mellett akár még büntetőkamat megfizetését is jelenthetné a város számára. Bebes István polgármester szerint ezzel a szándékukkal nem neki, hanem a Körmend jövőjét jelentő fiataloknak tehetnek így keresztbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában