Egészségügy

2024.07.02. 17:33

Elismeréseket adtak át a Markusovszky Kórház dolgozóinak a Semmelweis Emlékünnepségen - fotók

A Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház idén is megtartotta Semmelweis ünnepségét. Számos elismerést átadtak azoknak a dolgozóknak, akik munkájukkal kiemelkedően sokat hozzátesznek a kórház betegellátásához.

Csabai Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház eseményének fő célja az volt, hogy méltó módon emlékezzenek meg Semmelweis Ignác hagyatékáról, az egészségügyi higiénia úttörőjéről, és elismerjék azokat, akik hosszú évek óta szolgálják a kórházat és a betegeket. Az eseményre számos meghívott, köztük az egészségügyi intézmény vezetősége, orvosai, szakdolgozói és a város vezető tisztségviselői gyűltek össze, többek között az Országos Kórházi Főigazgatóság képviseletében Halász Sándorné osztályvezető, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Telek Miklós, és a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László is jelen volt a résztvevők között.

Markusovszky
Elismeréseket adtak át a Markusovszky Kórház dolgozóinak
Forrás: Cseh Gábor

Példaértékű munkát végeznek a Markusovszky Kórházban

Az ünnepség köszöntőjét Prof. Dr. Márkus Béla, a Tudományos Bizottság elnöke tartotta, üdvözölve a jelenlévőket és méltatva Semmelweis Ignác emlékét, aki az egészségügyi higiénia úttörője volt. Ezután Prof. Dr. Horváth Boldizsár, a kórház tudományos és oktatási igazgatója tartott emlékező és tudományos előadást, amelyben áttekintette az elmúlt ötven év kórházi fejlődését és az egészségügyi szolgálat fontosságát Vas vármegyében, kiemelve a Markusovszky kórház jelentőségét.

A kórházi elismerések átadása következett, melyet Dr. Stánitz Éva PhD, a kórház mb. főigazgatója és Dr. Káldy Zoltán, orvosigazgató-helyettes végeztek el. Az Év Orvosa címet idén Dr. Krizmanich Mária, a Celldömölki Krónikus Belgyógyászati Osztály orvosigazgató-helyettese vehette át, aki 2010-től erősíti a Markusovszky orvosi csapatát, 2023 decemberében nevezték ki orvosigazgató-helyettessé.

Az Év Szakdolgozója címet Dr. Stánitz Éva PhD, a kórház mb. főigazgatója és Altmajer Beáta ápolási igazgató adták át Fritz Éva csoportvezető asszisztensnek, a fogászati szakellátás dolgozójának, akire a fogászati asszisztens képzés alapembereként utaltak. Az Év Gazdasági/Műszaki Dolgozója elismerést Dr. Stánitz Éva és Fuchs Ádám gazdasági igazgató adta át. A címet Dr. Bíró Zoltán, a Markusovszky kórház informatikai igazgatójának ítélték oda. A díjazott 2021 januárjától dolgozik az informatikai osztály vezetőjeként, még az év novemberében informatikai igazgatóvá nevezték ki.

A Kórház Kiváló Orvosa és Szakdolgozója címeket azok kapták meg, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak szakmai munkájuk során. Ilyen kitüntetést vehetett át orvosként Dr. Zarka Gyula adjunktus, az Általános-, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályról, Dr. Bierer Gábor, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető-helyettese, Dr. Kovács Marianna főorvos, a Szemészeti Osztály osztályvezető-helyettese.

A Kórház Kiváló Szakdolgozója címet átvehette Senviczkiné Gyimesi Rita gyógytornász a Fizioterápiás Osztályról, Imréné Jáger Anita aneszteziológus szakasszisztens az Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályról, illetve

A Kórház Kiváló Dolgozója címet érdemelte ki Szabó Zoltán pénzügyi osztályvezető-helyettes is, a Pénzügyi és Számviteli Osztály munkatársa, Katonáné Varga Tímea osztályvezető-helyettes a Munka-Bérügyi és Humánpolitikai Osztályról és Szabó István, a Logisztikai Osztály osztályvezetője.

Főigazgatói Dicséretben részesültek:

dr. Varga Kornél osztályvezető főorvos, Szülészeti-nőgyógyászati Osztály, dr. Mátrai Ákos adjunktus, Traumatológiai Osztály, dr. Szabó Erika osztályvezető főorvos, Epidemiológiai és Kórházhigiénés Osztály, dr. Nagy Katalin főorvos, Kardiológiai és Belgyógyászati Osztály, dr. Lorenczné dr. Bernyák Ágnes szakgyógyszerész, Kiss Balázs fizikus, Onkológiai Osztály, Varga Ildikó általános asszisztens, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, Nőgyógyászati Szakrendelés, Pintérné Rumi Gabriella orvosírnok, Traumatológiai Osztály, Nagy Mabruk betegszállító-gipszelő, SBO Ambulancia, Pálosi Gyula műszaki ügyintéző, Műszaki Osztály, Dr. Wesselyné Bak Katalin csoportvezető, Munka-, Bérügyi és Humánpolitikai Osztály, ifj. Kovács Zoltán betanított munkás, Raktárgazdálkodási csoport.

Főorvosi kinevezésben részesült:

Dr. Szafner-Jakabfi Marianna gondozóvezető, Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Gondozó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában