Karrier

2024.07.07. 19:00

MI-megoldásokat alkalmaznak - A magyar cégek húsz százaléka él a mesterséges intelligenciával

A magyar cégek 20 százaléka már alkalmaz, 18 százaléka két éven belül tervez bevezetni mesterséges intelligencián (MI) alapuló megoldásokat.

Vaol.hu

Érdemes-e bankszámlán tartani a pénzt? Joubert Szabolcs megadja a választ

Forrás: Shutterstock

A vállalatok 29 százaléka még nem foglalkozik aktívan a kérdéssel, közölte kutatásának eredményei alapján az egyik tanácsadócég (EY). Ötvenhárom államban, köztük Magyarországon 5464 munkavállaló és igazgatósági tag bevonásával készítették a felmérést. Megállapították, hogy a megkérdezettek többsége már nekilátott vagy tervezi, hogy ellenőrzi bevezetés előtt a kiválasztott MI-megoldásokat, bevonja a felső vezetőket a folyamatba, útmutatót dolgoz ki az alkalmazottak számára. Farkas Ádám, a cég felelős üzleti működéssel kapcsolatos szolgáltatásait vezető partnere azt mondta: az MI alkalmazása óriási potenciált jelent a magyar cégek számára. Azok a vállalatok, amelyek még nem dolgozták ki az MI-stratégiájukat, és nem kezdtek bele a megvalósításába, nagyon gyorsan hatalmas lemaradásba kerülhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában