Maga fűrészeli a tüzelőt, gondozza a kertet

2024.07.01. 07:00

Németh László 90. születésnapját ünnepelték Kondorfán

Június 27-én ünnepelte 90. születésnapját a kondorfai Németh László. Ez alkalomból otthonában köszöntötte őt Takács Róbert polgármester és Doncsecz Csaba falugondnok. Átadták a miniszterelnök emléklapját és az önkormányzat ajándékát.

Vaol.hu

Forrás: VN

Laci bácsi feleségével, Rózsi nénivel, fogadta otthonában vendégeit. Az ünnepelt sok történetet mesélt a régi időkről. Gyerekként az iskola után elment már dolgozni állami  gazdaságokba, dolgozott a vízműnél, utána a kondorfai tsz-be került és  onnan vonult nyugdíjba. Rózsi nénivel 1957-ben ismerkedett meg és  1959-ben kötött házasságot, immár 65 éve élnek együtt boldogságban,  szeretetben. Két gyermekük született: 3 unokával és egy dédunokával  büszkélkedhetnek. Laci bácsi szabadidejében bádogos munkákat is  elvállalt, a feleségével rengeteg ágseprűt kötöttek, ez utóbbi  jövedelméből vették az első autójukat.  

Forrás: VN

Mesélt arról is: régen hegedült, harmonikázott, több lakodalomban is játszott, de zenélt más településeken is, Kondorfán báli mulatságokon. Laci bácsi ma is aktív, szellemileg friss, zöldségeskertet művel, gondozza az udvar tyúkjait. A tűzifát még ő maga fűrészeli össze körfűrész segítségével. Minden reggel elolvassa a Vas Népét, rádiót hallgat, televízióból tájékozódik, nézi a friss híreket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában