Logika, irodalom, földrajz, ügyesség

2024.07.06. 09:00

Nyolc csapat tippelt, válaszolt a Nyugdíjas Akadémikus Szellemi Vetélkedő döntőjén Szentgotthárdon - fotók

Az (egyik) tavalyi győztes, a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület rendezhette idén a hagyományos Nyugdíjas Akadémikus Szellemi Vetélkedőt. Szerte a vármegyéből nyolc csapat érkezett a döntőre a színház aulájába.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

Március 31. volt a szellemi erőpróbán az I. forduló válaszainak beküldési határideje. Irodalom, történelem, földrajz, helytörténet is szerepelt a háromfordulós verseny kérdései között. Azóta lezajlott az online 2. forduló is. A vetélkedő – személyes részvétellel – csütörtökön zárult az (egyik) tavalyi győztes csapat, a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület szervezésében. 

Molnár Árpád, Vas Megye és SZMJV Nyugdíjas Szövetsége elnöke üdvözölte a résztvevőket, szurkolókat, és idézte fel: tavaly holtverseny alakult ki a szentgotthárdi egyesület és az Aranykorúak Sport Egyesülete között, és szorosra sikerült az idei induló 13 csapat eddigi versenye is, éppen ezért a hat helyett nyolc háromfős csapat juthatott be a döntőre. 

A házigazdák nevében először Hajtó Ferenc elnök mondott köszöntőt. Majd Gaálné Magyarics Judit ismertette a szabályokat. Ötfordulósra tervezték a délelőttöt, minden helyes válasz egy pontot ért, kivéve egy hárompontos feleletet. A feladatokat, köztük ügyességieket (lufival pohárvárat ledönteni, kockacukorból tornyot építeni) is egymás után kapták a csapatok. Furfangos logikai feladványokat kellett megfejteniük (Az oldalamra döntve én vagyok a végtelen. Ha félbe vágsz, semmi sem vagyok. Mi vagyok én?), feltalálók nevét párosítani a találmányaikkal, irodalmi, földrajzi, történelmi kérdésekre válaszolni, tippelni a csapatoknak, köztük az Aranykorúak Sport Egyesületének Szombathelyről. – Általános tájékozottság kell a jó eredményhez, de nem kérdés: győzni jöttünk – hallottuk a Puskás János, Lombosné Lujza és Tóth Gáborné Ancsa alkotta triótól. A legjobbak ajándékot, könyvutalványt, oklevelet kaptak. Első helyen végzett a Prometheus csapat (Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület), 2. lett a Fülesbaglyok (Vidám Nyugdíjasok Klubja), a harmadik az Aranykorúak csapata (Aranykorúak Sport Egyesülete). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában